Buurtcentrum Zeebrugge rockt en sport met nieuw programma

geplaatst op woensdag 26 augustus 2015

Het Zeebrugse buurtcentrum d’Oude Stoasie heeft vanaf september een fonkelnieuw sportief en cultureel programma. "Het Buurtcentrum van Zeebrugge wil een open huis zijn voor alle Zeebruggenaars. D’Oude Stoasie is bezig aan een grondige restyling: het dagprogramma kreeg al een facelift en ook ’s avonds zal het er vanaf september gonzen van de bedrijvigheid", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.Het is geweten dat het buurtcentrum overdag allerlei vormgevende en recreatieve activiteiten organiseert, zoals onder andere iPadcursussen en ‘Cuisine mondiale’: een maandelijkse kookworkshop. Voor de restyling van het buurtcentrum werden nieuwe samenwerkingen opgestart en onlangs vond het eerste druk bijgewoonde buurtoverleg plaats.

"Maar we willen ook regelmatig ’s avonds de deuren open gooien voor andere doelgroepen, zoals jongeren, 30-plussers en gezinnen. Dat doen we met Zeebrock en Dans Plus. Zeebrock wil rocktalent uit de kustregio een platform aanbieden tijdens kleinschalige concertavonden. Voor de eerste rockavond wist het buurtcentrum Ex Red Zebra te strikken. Dé Brugse rockgroep uit de jaren 80 Red Zebra is dan misschien dan wel dood, zanger Peter Slabbynck nam de rode draad terug op en richtte Ex-RZ op. Zij geven met covers en nieuwe nummers een extra schwung aan de rockavond. Zanger Peter Slabbynck staat naast het optreden ook in voor de presentatie van de andere bands Mondayitis en Beuk", zegt De fauw.

Voor 6 euro kan je op donderdag 24 september om 19.00 uur genieten van 3 optredens. De plaatsen in deze unieke en intieme voormalige lokettenzaal zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap. Kaarten kunnen enkel in voorverkoop gekocht worden in het buurtcentrum (Venetiëstraat 1) en bij de bands Beuk en Mondayitis. Meer info: 050 55 01 31.

"Naast een rockend buurtcentrum willen we ook een sportend buurtcentrum zijn. Samen met Fedes Dansplateau starten we met Dans Plus.In Spoor 3 kan er in september op woensdagavond aan de conditie gewerkt worden, begeleid door de nodige muziek. In Dans Plus komen sporters vast en zeker aan hun trekken: een uur lang springen en je in het zweet dansen, onder professionele begeleiding van een danspedagoge en dansdocente die over heel wat ervaring beschikken", vertelt voorzitter De fauw.

De eerste sessie op 16 september van 19.00 tot 20.00 uur is vrijblijvend en gratis! Daarna kan er beslist worden om al dan niet in te schrijven voor de 2de sessie. De kostprijs bedraagt 50 euro voor 1 cyclus van 10 sessies (+ lid- en verzekeringsbijdrage van 7,5 euro). Inschrijven kan tot en met 9 september via het buurtcentrum of via info@fedes.be.


plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: