21 extra opvangplaatsen voor asielzoekers

geplaatst op woensdag 30 september 2015

In de OCMW-raad van vrijdag 18 september werd beslist om 21 extra plaatsen te bieden voor asielzoekers. Dat brengt het totaal aantal opvangplaatsen op 62. De 21 extra plaatsen kunnen ingevuld worden vanaf 1 oktober. Er worden hiervoor 3 extra woningen voorzien, die gelegen zijn in de Loppemstraat, de Calvariebergstraat en de Maalse Steenweg.

 

 

 

"Het Brugs OCMW heeft met het Lokaal Opvang Initiatief (LOI) een lange geschiedenis van opvang van asielzoekers die nog in de erkenningsprocedure zitten. Tot voor kort verzorgde het OCMW zo de opvang van 176 asielzoekers, zonder dat dit tot noemenswaardige problemen leidde. Maar eind december 2014 kregen we het bericht dat al deze plaatsen moesten sluiten. Dat gebeurde ook bij ons LOI, met uitzondering van 13 plaatsen. Maar een groot half jaar later zitten we met een immens grote vluchtelingenstroom en heeft Fedasil ons gevraagd om nieuwe opvangplaatsen te creëren. Op 1 september zorgden we voor 28 extra plaatsen, die op 2 dagen volledig ingevuld waren. Een maand later gaan er nog 21 extra plaatsen open, waardoor het totaal aantal van 41 naar 62 gaat" verduidelijkt OCMW-voorzitter De fauw.

Het grootst aantal asielzoekers wordt momenteel opgevangen in Ter Duinen. Het OCMW huurt dit pand al meerdere jaren van het Grootseminarie, voor verschillende doeleinden, zoals de zorg voor personen met een beperking en senioren.

"Maar onlangs hebben de mensen van het Grootseminarie ons laten weten dat zij geen huurgeld meer zullen vragen zolang wij dit pand gebruiken voor de opvang van asielzoekers. Op die manier wil het Seminarie ook haar bijdrage leveren in deze asielcrisis. Deze besparing zal het OCMW gebruiken om extra medewerkers in te zetten. Doordat we meer asielzoekers begeleiden, hebben we hier ook meer medewerkers voor nodig", aldus de voorzitter.

De opvang van asielzoekers verloopt goed. Er zijn dagelijks drukke zitdagen met de maatschappelijk werkers en alle nieuwe personen schrijven zich in voor Nederlandse lessen.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

guido

ik woon in een ongeisoleerde woning van het OCMW...verwarmd met accumulators...de vynil is totaal versleten, schimmel in de kasten,ongelofelijk veel lawaai aan de achterzijde van de mediamarkt, komen en gaan camions, laden en lossen....verluchtingsrooster in slaapkamer kan niet meer sluiten...gevolg in de winter waait de warmte weg...
in de "badkamer" is de verluchting afgesloten, ..vochtig...buitendeur heeft kieren......geen plaats voor wasmachine, toilet verbruikt twaalf liter per spoelbeurt....OCMW kent de gebreken al jaaaren...ik betaal mijn huur...en dat allemaal anno 2015...en in de steek gelaten..dank u wel.

geplaatst op vrijdag 02 oktober 2015 om 17:33

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: