Start to Kerstloop

geplaatst op woensdag 14 oktober 2015

Ook dit jaar vindt in Brugge een Kerstloop plaats. Op 11 december wordt de Brugse sfeerverlichte binnenstad een uniek loopparcours. Buurtsport Brugge organiseert in Zeebrugge en Sint-Pieters Start to Runtrainingen om buurtbewoners klaar te stomen voor de Kerstloop. Tien weken lang wordt er samen getraind, om de zes kilometer te kunnen uitlopen. Op beide locaties bestaat de trainingsgroep uit een twintigtal buurtbewoners.

 

"In het najaar van 2015 heeft Buurtsport Brugge de kaart getrokken van lessenreeksen. Er wordt in groep samengewerkt richting een einddoel waarbij sport wordt gelinkt aan groeps- en buurtdynamiek. Dat is één van de speerpunten van Buurtsport: werken aan een betere buurtcohesie door ontmoeting te organiseren tussen buurtbewoners via buurtgerichte sportactiviteiten. Het sociaal karakter van sporten in groep is dan ook absoluut een meerwaarde in digitale tijden waarin alles, of toch heel veel, via sociale media gebeurt", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

"Buurtsport staat in voor de praktische uitwerking, de Stad biedt op verschillende vlakken ondersteuning. We stellen kleedkamers en douches ter beschikking, deden de aanvraag voor lesgeversondersteuning bij Bloso, voorzien een kleine attentie voor de deelnemers en bieden ook op promotioneel vlak ondersteuning via de opmaak en druk van een flyer", zegt schepen van Sport Annick Lambrecht.

Buurtsport Brugge behoort ondertussen al zes jaar tot het Brugse sportlandschap en is niet meer weg te denken als buurtgebonden sportorganisator in Brugse wijken zoals Sint-Pieters, Sint-Kruis en zeker ook Zeebrugge. Zeebrugge is een aandachtswijk voor buurtsport gezien het beperkt sport- en vrijetijdsaanbod in de buurt en de hoge concentratie van kinderen en jongeren.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: