OCMW-KEUKEN RUDDERSSTOVE WINT EEN GAULT&MILLAU CATERING AWARD

geplaatst op maandag 16 november 2015

Ruddersstove, de centrale keuken van het OCMW Brugge, heeft gisterenavond een award gewonnen op de Gault&Millau Catering Awards. De keuken sleepte een award in de wacht voor ‘Hygiënische Aspecten’.

 

 

 

Ruddersstove verzorgt dagelijks zo’n 2.200 maaltijden, waarvan er 800 warm aan huis bezorgd worden. “Het vraagt bijzondere logistieke inspanningen om deze allemaal voor etenstijd bij onze klanten te bezorgen. De maaltijden worden hiervoor in onze keuken ‘geregenereerd’, wat wil zeggen dat het koelverse eten verwarmd wordt tot consumptietemperatuur. De andere maaltijden worden via koeltransport vervoerd naar woonzorgcentra, dienstencentra, kinderdagverblijven en voorzieningen voor mensen met een beperking”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

De koelwagens zijn voorzien van een temperatuurcontrolesysteem. Ook alle koelwagens, diepvriezers en snelkoelers zijn aangesloten op een automatisch registratiesysteem. “Maar dat is uiteraard alleen maar techniek. Via training op de werkvloer zorgen wij ervoor dat alle medewerkers voortdurend alert blijven op het vlak van hygiëne”, zegt De fauw.

Een Gault&Millau Catering Award is niet de eerste prijs voor Ruddersstove. In 2009 haalde de keuken een eerste ‘Smiley’ als beloning voor het strenge hygiënebeleid. En tot op vandaag heeft de Smiley de keuken nog niet verlaten. Deze erkenning door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft de consument een teken van vertrouwen. “Het feit dat Ruddersstove de awards blijft opstapelen, is een beloning voor de hele ploeg. Zij werken dagelijks keihard om de klanten een lekkere, gezonde en veilige maaltijden te kunnen bezorgen. Deze bekroning is een gezamenlijk resultaat, van management tot werkvloer, en ik ben dan ook bijzonder trots op de hele ploeg”, besluit de voorzitter.

De gerenommeerde gids Gault&Millau toont al enige jaren een ruime focus die het traditionele restaurantlandschap ver overstijgt. De redactie focust vanaf nu, in samenwerking met de sector, ook op de catering- en grootkeukenactiviteiten in bedrijven, woonzorgcentra, scholen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Thema’s zoals onder meer gezonde en smaakrijke voeding, rentabiliteit, klantentevredenheid, hygiëne, kwaliteitszorg, innovatie en duurzaamheid krijgen daarbij aandacht.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: