Samenwerking OCMW Brugge en OCMW Zedelgem

geplaatst op vrijdag 20 november 2015

Vanaf 1 februari 2016 zal Ruddersstove, de centrale keuken van het OCMW Brugge, maaltijden leveren aan het OCMW van Zedelgem. Er zullen maaltijden in koude lijn geleverd worden aan de klanten van de dienst ‘maaltijden aan huis’ en aan de twee Zedelgemse dienstencentra.

 

 

 

Voor de twee dienstencentra, met ongeveer 30 maaltijdgebruikers, wordt er dagelijks geleverd van maandag tot en met vrijdag. Voor de dienst maaltijden aan huis, met gemiddeld een grote 80 maaltijden per dag, worden de maaltijden op drie verschillende momenten bezorgd. De intake van de maaltijden aan huis zal gebeuren via de Sociale Dienst van het Zedelgemse OCMW. De administratie van Ruddersstove wordt het aanspreekpunt voor klanten die vragen hebben over de maaltijden, levering, enz…

"De Zedelgemse klanten krijgen hetzelfde menu als de klanten van het Brugse OCMW, maar dan koud geleverd. Ze kunnen dagelijks kiezen voor twee koude maaltijden, die ze zelf nog moeten opwarmen. Op de dag van levering kunnen ze ook een koude schotel bestellen. Het is ook altijd mogelijk om een extra soepje te bestellen bij de maaltijd", vertelt Dirk De fauw, voorzitter van het OCMW van Brugge.

"Onze klanten zullen inderdaad een microgolf moeten hebben en hun maaltijd zelf moeten opwarmen, maar tijdens de maand november komt er door onze maaltijdbedelers een rondvraag om te zien waar wij nog moeten bijsturen. In januari zullen we dan alle klanten verder inlichten over de overstap", verduidelijkt Ann Devriendt, voorzitter van het OCMW van Zedelgem.

Het leveren van maaltijden in koude lijn is iets waar het OCMW van Brugge zich meer wil op gaan focussen. "Het is praktischer voor de klant, want die kan 1 tot 3 maaltijden per levering afnemen. Maar de maaltijd zelf is ook kwalitatiever, omdat de klant die zelf kortstondig kan opwarmen. Dat is een verschil ten opzichte van het leveren van een warme maaltijd, die opgewarmd wordt rond 9.00 uur en tijdens de autorit kunstmatig warm gehouden wordt tot ongeveer 12.00 uur. Daarnaast moeten onze chauffeurs ook minder uitrijden, wat ecologischer en tijdbesparender is", legt voorzitter De fauw uit.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: