Meiboom op woonzorgcentrum en dienstencentrum Ten Boomgaarde

geplaatst op woensdag 18 november 2015

De werken op de werf van Ten Boomgaarde, te Sint-Michiels, hebben hun hoogste punt bereikt. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met een meiboomplanting. OCMW-voorzitter Dirk De fauw maakte van de gelegenheid gebruik om eens vooruit te blikken: "Als de bouwwerken afgerond zijn, zullen we op deze locatie een heuse zorgcampus hebben."

 

 

 

Het woonzorgcentrum Ten Boomgaarde, waarvan de eerste steen gelegd werd in 1979, wordt volledig geherconditioneerd. Maar er komt ook een gloednieuw dienstencentrum, dat het dienstencentrum De Zonnebloem (in de Rijselstraat) moet vervangen. En er zijn de 38 serviceflats die in 2012 geopend werden. Deze drie elementen vormen samen de zorgcampus.

Op dit ogenblik is de positieve impact van het gebouw in het straatbeeld al duidelijk zichtbaar. Het gevelontwerp sluit nauw aan bij dat van de serviceflats, zodat de campus op het einde van de werken één geheel vormt. "Bij het ontwerp van het woonzorgcentrum werd rekening gehouden met comfort en huiselijkheid, in een aangenaam en modern kader. Het is de bedoeling dat de toekomstige bewoners zicht ook echt thuis voelen in hun nieuwe huis", vertelt voorzitter De fauw.

Het woonzorgcentrum zal 112 kamers herbergen. Op de gelijkvloerse verdieping worden hoofdzakelijk de gemeenschappelijke en facilitaire ruimtes ondergebracht, zoals onthaal, administratie, kapsalon, kiné-ruimte, tearoom, vergaderzalen én het dienstencentrum. In de tuin komt een ruime fietsenberging. In de kelder vinden we de wasserij, kleedruimtes voor het personeel, bergingen en keuken. "Hoewel deze ruimtes op kelderniveau liggen, worden zij verlicht met natuurlijk licht, dankzij het principe van de Engelse koer dat wij hier inbouwen. Dit is niet alleen veel aangenamer dan kunstlicht, maar ook nog eens ecologischer", verduidelijkt de voorzitter.

De kostprijs van de werken bedraagt 18 miljoen euro, waarvan 11 miljoen euro VIPA-subsidies. Het einde van de werken is voorzien voor juni 2017.

Einde persbericht

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: