1967 euro voor Rode Neuzendag

geplaatst op zondag 20 december 2015

Ons OCMW en haar verenigingen hebben deelgenomen aan de Rode Neuzendag.We vonden het belangrijk om als OCMW aandacht te schenken aan dit thema en zetten een aantal acties op touw. Op verschillende locaties werden de (ondertussen alom bekende) rode neuzen verkocht. We koppelden hier een wedstrijd aan en vroegen onze medewerkers om niet alleen een rode neus op te zetten, maar ook nog eens een gekke bek te trekken een daar een selfie van te nemen. Alleen, met vrienden, collega’s of familie.

De origineelste selfies werden beloond, want we schonken 3X2 cinematickets weg. Het was heel leuk om te zien hoe enthousiast onze medewerkers aan de slag gingen en hoe het idee leefde op de verschillende locaties.


Daarnaast organiseerden we ook een ‘Rode Neuzen @fter Work’. Een sfeervol samenzijn na het werk, met een verkoop van warme wafels en chocomelk. De opbrengst hiervan is uiteraard volledig voor de Rode Neuzendag. In het gezelschap van een hapje en drankje, de collega’s en een gezellige babbel kon ook de ‘Selfie Wall Of Fame’ bewonderd worden: een bloemlezing van de leukste selfies op dat moment.

Maar ook in de woonzorgcentra deden ze mee: in Van Zuylen werden snoepzakjes en kerstrozen verkocht. En zo deden ook de bewoners, familieleden en medewerkers van Van Zuylen de teller van ons eindbedrag de hoogte ingaan.Als OCMW vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.

En dat we maximaal inzetten op onze jongeren, hoeft geen betoog. Kijk maar naar alle projecten die het OCMW aanbiedt, in samenwerking met verschillende partners. Een aantal daarvan vinden onderdak in ons jongerenpaviljoen De Joert. Bijvoorbeeld BLINK! (een project dat zich richt tot jongeren met ernstige schoolproblemen) en Buurtsport (laagdrempelige sportactiviteiten voor de jeugd). Of ’t Scharnier (studieondersteuning aan huis) en SWITCH (dat zich richt tot jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar, waarvoor een traject naar werk of opleiding nog niet aan de orde is).

De opbrengst van deze actie is 1.967 euro

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: