Thermografische luchtfoto: warme oproep naar vrijwilligers

geplaatst op dinsdag 22 december 2015

De Schakelaar heeft als doelstelling om energiebesparing te realiseren. Wij doen dit door het aanbieden van een waaier aan dienstverlening. Er worden energiescans uitgevoerd, goedkope energieleningen verstrekt, dakisolatie geplaatst en men kan dagelijks terecht aan het energieloket van De Schakelaar hier in het sociaal huis voor informatie en advies.

Door verschillende activiteiten aan elkaar te schakelen kunnen er daadwerkelijk energiewinsten geboekt worden. Zo kan er bij een energiescan vastgesteld worden dat het dak niet of onvoldoende geïsoleerd is. Er kan meteen een offerte opgemaakt worden hiervoor en via de energielening kan in veel gevallen de investering volledig afbetaald worden met de energiewinst zonder dit ook maar één euro kost aan de bewoner.

Deze integrale dienstverlening willen we dan ook verder zetten door het uitrollen van een globaal energiebesparingsplan. Om energieverliezen zichtbaar te maken heeft De Schakelaar een thermografische luchtfoto besteld bij de firma Eurosense.

Om een correcte foto te krijgen, moet de temperatuur op het moment van de avondvlucht gemeten worden op minstens 160 verschillende zolders.  Hiervoor zoeken we vrijwilligers die met een thermometer de temperatuur op zolder willen opmeten en doorgeven.  Er wordt gevraagd één meting te doen, vrij te kiezen tussen 22u00 en 04u00.

Naast het opmeten van de temperatuur dienen de gezinnen ook een aantal vragen te beantwoorden over de toestand van hun dak.  We zoeken verschillende soorten daken: plat / hellend,  veel /weinig of niet geïsoleerd… 

Wie interesse heeft om mee te werken aan dit unieke project kan zich registreren via www.deschakelaar.be of telefonisch op het nummer 050/32.64.38. Na registratie ontvangt men een mail met verdere info.  We voorzien ook  een infoavond op 14 december 2015 om 19u30, Ruddershove 4, 8000 Brugge. Iedereen is van harte welkom.  Inschrijven kan via www.deschakelaar.be

Link: http://bit.ly/1m9UHgN.
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: