Vrijwilliger zamelt met muziek geld in voor Hoeve Hangerijn

geplaatst op donderdag 14 januari 2016

Met zijn vaste gezelschap Caldarium Musica organiseerde Marc Michels, samen met zijn zoon Francis, eind vorig jaar een benefietconcert ten voordele van Hoeve Hangerijn, waar Marc als vrijwilliger actief is. Met de overhandiging van een cheque raakte het bedrag vandaag bekend: 850 euro werd er bijeengebracht, inclusief een schenking van twee gulle sponsors. Een aardige som die de Hoeve goed zal kunnen gebruiken voor alle activiteiten waarmee ze mensen met én zonder beperking samenbrengt.

Sinds 1 juli van vorig jaar werd het beheer van Hoeve Hangerijn overgeheveld van de stad naar het OCMW. Vervolgens werd de organisatie op 1 januari van dit jaar specifiek ondergebracht in de OCMW-vereniging Ons Huis. Aan de kern van de werking werd echter niet geraakt. Zo wil de Hoeve al zijn sinds opstart in 2012 een ontmoetings- en belevingsplek zijn waar iedereen – met een beperking of zonder – samen kan (be)leven, werken en ontspannen. Op weekdagen vinden er allerlei activiteiten plaats, zoals werken in de moestuin of dieren verzorgen. Maar ook beeldhouwworkshops staan op het programma, onder leiding van Marc.

Als vrijwilliger zag Marc wat voor verschil extra centen konden maken voor Hoeve Hangerijn. Jaarlijks organiseerde hij al een benefietconcert met zijn ensemble Caldarium Musica, dus besloten hij en zijn zoon Francis voor 2015 geld in te zamelen voor de Hoeve. Het concert zou plaatsvinden op 27 december in de Ryelandtzaal, die ze van de stad gratis mochten gebruiken. Op het programma stond kamermuziek van onder meer Beethoven, Mozart en Sjostakovitsch. “Ik ben het organiserende duo erg dankbaar voor hun inzet”, zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw. “Muziek brengt mensen samen. Zeker als ze live wordt gebracht is het effect ervan extra sterk.”

Die kracht blijkt uit ook het bedrag dat werd opgehaald. Met 850 euro in het laatje, mag het opzet geslaagd worden genoemd. Het geld komt van het concert en een aansluitende receptie, maar ook twee sponsors deden nog een duit in het zakje. Buurtvereniging Het Schuurke schonk 188 euro en 100 euro kwam van ING Sint-Kruis. “Ik dank dan ook alle betrokken personen en sponsors. In het bijzonder alle leden van Caldarium Musica en ook vzw Het Schuurke, dat niet alleen geld maar ook ondersteuning gaf. Marc wil ik eveneens nog eens los van het concert bedanken voor zijn engagement als vrijwilliger binnen Hoeve Hangerijn. Vrijwilligers zijn immers onmisbaar én broodnodig”, aldus voorzitter De fauw.

Het ingezamelde geld van de benefiet heeft trouwens ook al een concrete bestemming: het zal gaan naar een nieuwe beeldhouwproject voor de doelgroep van de Hoeve én de buurt. Vrijwilliger Marc neemt de uitwerking ervan op zich.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: