DE KABA ONTVANGT CHEQUE VAN BRUGS HANDELSCENTRUM

geplaatst op donderdag 21 januari 2016

Voor de sociale kruidenierszaak De KABA kon 2016 niet beter van start gaan. Op de nieuwjaarsreceptie van vzw Brugs Handelscentrum, een vereniging van handelszaken in Brugge, kreeg het gisteren een cheque in handen van maar liefst 2370 euro. Het geld zal worden besteed aan een ecologisch project.

 

 

 

Op een nieuwjaarsreceptie wordt traditioneel geklonken op het nieuwe jaar. Maar voor vzw Brugs Handelscentrum mocht het wat meer zijn. Daarom besloot men om de inkomprijs van de receptie, die gisteren plaatsvond in het congres- en evenementencentrum Oud Sint-Jan, integraal aan een goed doel te schenken. Daarbij viel de keuze op De KABA, dat aangeprezen werd door één van hun leden.

De KABA (Kruidenierswaren Aan Billijke Aankoopprijzen) is een sociale kruidenierszaak, die deel uitmaakt van de werking van vereniging ’t Sas, een samenwerkingsverband tussen het OCMW, de stad Brugge en CAW regio Noord-West-Vlaanderen. In de winkel kunnen mensen met weinig financiële middelen gratis of tegen fel verminderde prijzen kwalitatieve voedsel- en huishoudproducten verkrijgen. Maandelijks brengen ongeveer 150 gezinnen een bezoek aan de winkel.

Het finale bedrag dat de middenstandersvereniging bijeenbracht, ligt op 2370 euro. Met de glimlach nam OCMW-voorzitter Dirk De fauw de cheque aan van Piet Vanderyse, zijn evenknie van het Brugs Handelscentrum. Er is ook al een bestemming voor het geld: er zal een ecologisch project worden opgezet voor de verwerking van groenten- en fruitoverschotten van de winkel die niet meer voor soep en confituur kunnen worden gebruikt. De concrete invulling is nog niet bekend, maar mensen met verminderde welzijnskansen zullen eraan meewerken. Voorzitter De fauw is alvast enthousiast. “Zo participeert de kwetsbare doelgroep en maken we winst op ecologisch én financieel vlak. Ik wil het Brugs Handelscentrum dan ook in naam van alle medewerkers en klanten van De KABA danken voor deze zeer mooie kans!”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: