GLOEDNIEUW WZC TER POTTERIE ZET DEUREN OPEN

geplaatst op woensdag 10 februari 2016

Na een kleine vijf jaar bouwen, is het zover: de eerste bewoners trekken vanaf 22 maart in het nieuwe woonzorgcentrum Ter Potterie, aan de Potterierei in Brugge-stad. Om alle geïnteresseerden een blik achter de schermen te gunnen, maar ook om vacatures binnen de zorgdiensten in de kijker te zetten, organiseert het OCMW Brugge er op zondag 21 februari een opendeurdag.
Het woonzorgcentrum (WZC) staat op de plaats van het vorige, dat te sterk verouderd was om nog te renoveren. Het telt 121 kamers, met onder meer een afdeling voor zorgbehoevende senioren met een aangeboren verstandelijke beperking. Al deze kamers zijn ondertussen al bezet. Dat het zo snel vol zit, komt omdat een deel van de bewoners overkomt van WZC Sint-Clara, dat binnenkort sluit. Toch hoeft wie interesse heeft om er te wonen niet te wanhopen. “Recent nog werd de laatste kamer ingenomen, maar de wachtlijst is momenteel erg beperkt. Het kan dus lonen om je daarop te laten zetten”, geeft OCMW-voorzitter Dirk De fauw aan.

Wie in Ter Potterie terechtkomt, zal in elk geval kunnen rekenen op een mooie oude dag. “De kamers zijn modern ingericht en elk voorzien van een badkamer met inloopdouche. Alle nodige gemeenschappelijke en facilitaire ruimtes – zoals een kapsalon, kinéruimte en tearoom – zijn ook aanwezig. Op de opendeurdag kan iedere geïnteresseerde tijdens een rondleiding met eigen ogen zien in welke comfortabele omstandigheden er geleefd zal worden”, aldus voorzitter De fauw. Ook de ligging is een troef: aan een rustgevende rei in de binnenstad en goed bereikbaar via de Ring. Bovendien is er een ondergrondse parking met een zestigtal plaatsen.

Uiteraard is niet enkel de infrastructuur van belang voor de toekomstige bewoner, maar ook de omkadering. “Daarover willen we de bezoeker op de opendeurdag ook informeren. De verschillende schakels van onze ouderenzorg zullen met standjes vertegenwoordigd zijn. De intra- én extramurale zorg, de kiné-, ergo- en animatieactiviteiten binnen WZC’s, de dienstencentra, de vrijwilligerswerking en de centrale keuken Ruddersstove worden op deze manier voorgesteld”, kondigt voorzitter De fauw aan.

Maar daar houdt het niet bij op. Op de opendeurdag is ook iedereen uitgenodigd die interesse heeft in een functie binnen de OCMW-zorg. Voorzitter De fauw: “Voor Ter Potterie zelf zijn alle vacatures al ingevuld, maar bij andere zorgdiensten staan er nog heel wat uiteenlopende open. Verpleegkundigen, schoonmakers, ergotherapeuten, logistiek medewerkers of opvoeders: het is slechts een greep uit het ruime jobaanbod bij het OCMW waar de werkzoekenden op zondag 21 februari mee kunnen kennismaken.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Geers Willy

Geachte Heer schepen mijn ma is de laatste persoon die opgenomen is in St Clara .Wij kunnen helaas niet aanwezig zijn op de opening op 21 februari.Is er een mogelijkheid dat wij alsnog een bezoek kunnen brengen aan de nieuwe potterie .Groetjes Willy Geers

geplaatst op vrijdag 12 februari 2016 om 16:53

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: