MASSALE BELANGSTELLING VOOR NIEUWE TER POTTERIE

geplaatst op dinsdag 23 februari 2016

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de nieuwbouw van het woonzorgcentrum (WZC) Ter Potterie, gingen op zondag 21 februari de deuren ervan open voor alle geïnteresseerden. En zij waren met velen: maar liefst 2.100 mensen kwamen langs om als eersten een blik achter de schermen te werpen. Het nieuwe WZC maakte indruk, bleek uit de vele enthousiaste reacties.

 

 

Nog voor de eerste bewoners op 22 maart naar Ter Potterie trekken, kon het grote publiek op een opendeurdag kennismaken met het WZC. Vanaf 10.00 uur kwamen de eerste bezoekers toe aan de Potterierei in Brugge-stad. Als snel werd duidelijk dat het gedurende de hele dag een komen en gaan zou worden. Uiteindelijk klokte de teller af op een dikke 2.000 gegadigden, het dubbele van vergelijkbare opendeurdagen in WZC’s. Ieder van hen kreeg een rondleiding in Ter Potterie, waar een aantal volledig afgewerkte kamers als model dienst deden. De modern ogende kamers maakten net als de grote leefruimtes indruk op de aanwezigen.

Niet alleen de infrastructuur wist de mensen te bekoren. Door middel van verschillende standjes werden alle schakels van de ouderenzorg voorgesteld, waaruit de centrale visie nadrukkelijk naar voren kwam: het OCMW Brugge legt de zorgregie steeds in de handen van de senioren zelf. Een principe dat in de smaak viel. Het nieuwe Ter Potterie zit dan wel al vol, toch gaven velen zich op voor een kamer, daar of in een ander WZC.

Tussen alle belangstellenden waren er ook heel wat die interesse hadden in een job binnen de ouderenzorg van het OCMW. Zij konden terecht aan een jobstand met heel diverse vacatures, zoals die voor verpleegkundige, schoonmaker, ergotherapeut, logistiek medewerker of opvoeder. Voor de jobs die het dringendst moeten worden ingevuld, werden tien werkzoekenden meteen uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te gaan.

Twee dagen eerder, tot slot, op vrijdag 19 februari, vond al een opendeurdag plaats voor professionele zorgverleners, waarvan er een zestigtal opdaagden. Het ging onder meer om vertegenwoordigers van ziekenhuizen, mutualiteiten en huiszorgdiensten. Behalve een uitgebreide presentatie van de ouderenzorg die het OCMW organiseert, kregen zij eveneens een rondleiding, die ook bij hen lovende commentaren ontlokte.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: