KABASTA-PRODUCTEN KRIJGEN EERLIJK LOGO

geplaatst op zondag 20 maart 2016

Bij de sociale kruidenier De KABA zijn onder de naam KABasta reeds sinds 2014 allerlei bereidingen te vinden die worden gemaakt met kwalitatieve voedseloverschotten door scholieren van De Varens en De Kade. Om deze productlijn er beter te doen uitspringen, is een logo ontworpen, dat gisteren werd onthuld. "Het kleurrijke ontwerp komt van Lars Bekemans, leerling aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Het maakt duidelijk waar KABasta voor staat en doet de klanten er goesting in krijgen", aldus de enthousiaste OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Vijf jaar geleden zag de Sociale Kruidenier De KABA, dat staat voor Kruidenierswaren Aan Billijke Aankoopprijzen, het levenslicht, als onderdeel van OCMW-vereniging ‘t Sas. Mensen met weinig financiële middelen kunnen er voedings- en andere levensmiddelen tegen goedkope prijzen aankopen. "Al vanaf de opstart werd de nadruk gelegd op een gezond basisaanbod, afkomstig van kwalitatieve overschotten van groenten, fruit, zuivel, vlees en vis – waarvoor we de leveranciers trouwens echt dankbaar zijn. Dat gezonde aanbod wordt ook goedkoper aangeboden dan de kant-en-klare gerechten", benadrukt voorzitter De fauw.

Door het groeiende leveranciersnetwerk ontvangt De KABA de laatste jaren steeds makkelijker vers voedsel. Om niets van deze kostbare overschotten verloren te laten gaan, werd in het voorjaar van 2014 het voedselverwerkingsproject KABasta gelanceerd. "Leerlingen van twee Brugse scholen, De Varens en De Kade, gaan beurtelings aan de slag met de overschotten en toveren zo heel wat creatieve, culinaire bereidingen uit hun koksmuts", zegt voorzitter De fauw. "Meestal gaat het om soepen, maar er wordt ook appelmoes, confituur of zelfs chocopasta geproduceerd. Dit schooljaar alleen al worden er maar liefst dertig verschillende gezonde bereidingen voorzien."

Tot nog toe werd ieder KABasta-product voorzien van een neutrale sticker waarop de noodzakelijke info stond. Omdat het oog echter ook wat wilt, werd er gezocht naar een eigen logo, waarin de elementen ‘kleur’, ‘gezondheid’ en ‘aantrekkelijkheid’ naar voren zouden komen. Voorzitter De fauw: "De zoektocht leidde ons naar Philip Serbruyns, bezield leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge. Op die manier kwamen er leerlingen van deze school kennismaken met De KABA, waarna ze een logo konden ontwerpen. De keuze viel uiteindelijk op het ontwerp van Lars Bekemans, omdat dat het best aansloot bij de visie en uitstraling die we willen uitdragen."

Vanaf nu zal het mooie logo te zien zijn op de etiketten van alle KABasta-bereidingen. Bovendien zal het ook prijken op de schorten die de medewerkers van De KABA, waaronder veel vrijwilligers, zullen dragen in de winkel.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: