BEWONERS WZC SINT-CLARA OP VAKANTIE IN… WZC TER POTTERIE

geplaatst op dinsdag 15 maart 2016

Op 22 maart trekken de eerste bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum (WZC) Ter Potterie. Maar de eer om er als eersten te verblijven, valt deze week al negentien senioren van het WZC Sint-Clara te beurt. Zij brengen er immers een goedgevulde vakantie door. "Een leuk moment voor hen en tegelijk ook de ideale manier om Ter Potterie voor te bereiden op de nakende inhuizing, zeker omdat sommige van de vakantiegangers er zelf binnenkort naartoe verhuizen", verklaart OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Het is een jaarlijkse traditie binnen het WZC Sint-Clara om een vijftal dagen op vakantie te gaan. Iedere bewoner die zo’n trip aankan en er zin in heeft, mag mee. Zo tekenden er ook dit jaar weer heel wat present, negentien om precies te zijn. Maar in tegenstelling tot de voorgaande jaren vindt de vakantie deze keer niet in een verblijf in Ieper plaats, maar wel op een heel bijzondere plek: het nieuwe WZC Ter Potterie.

Dat woonzorgcentrum is na een kleine vijf jaar bouwen een waar pareltje geworden. Het gebouw integreert zich mooi in het stadsweefsel, gelegen aan de rustgevende Potterierei. "Maar ook wat er binnenin te vinden is, mag gezien zijn. Zo zijn de moderne kamers gezellig ingericht en elk voorzien van een badkamer met inloopdouche. Alle nodige gemeenschappelijke en facilitaire ruimtes – zoals een kapsalon, kine-ruimte en tearoom – zijn uiteraard ook aanwezig, compleet op maat van de werknemers en de bewoners", vult voorzitter De fauw aan.

Om de omkadering te laten proefdraaien, is de vakantie het perfecte middel. Bovendien heeft ook een deel van de vakantiegangers dra Ter Potterie als woonplaats, aangezien het WZC Sint-Clara sluit. Hoe prachtig de nieuwbouw ook is, om er een geslaagde vijfdaagse van te maken, mag het toch wat meer zijn. Daarom is er ook een divers activiteitenprogramma samengesteld dat elke dag wel iets te bieden heeft. "Er kwam bijvoorbeeld al een koor zingen voor de senioren. Verder staat er onder meer nog een gala-avond gepland, met een feestelijke receptie waarop ook ikzelf en de OCMW-secretaris en -raadsleden zullen zijn. En donderdag wordt Ter Potterie zelfs even verlaten voor een daguitstap naar Sluis", aldus voorzitter De fauw.

Daarbovenop kunnen de senioren tijdens hun korte verblijf in dit WZC ook rekenen op de beste zorgen. Die komen niet alleen van vier professionele personeelsleden, maar ook van negentien leerlingen uit het zevende jaar zorgkunde van de school OLVH Spes Nostra. Voorzitter De fauw: "Elke bewoner heeft zo één persoonlijke leerling-begeleider voor zich, die doorheen de dag onder andere helpt bij het aankleden en eten. Deze begeleiders verblijven hier ook en zijn dus dag én nacht beschikbaar."

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: