SOCIALE KRUIDENIER DE KABA HOUDT INZAMELACTIE IN CARREFOUR

geplaatst op maandag 04 juli 2016

De sociale kruidenier De KABA heeft een inzamelactie gehouden in de Hypermarkt Carrefour van Sint-Kruis. Tijdens het proeven van een lekker, zelfgemaakt soepje, vertelden de KABA-medewerkers meer over de opzet van hun nieuwste project en nodigden zij de klanten vriendelijk uit om hen te steunen.
"De klanten konden kiezen om confituur, douchegel of conserven met tomaten te kopen en na het afrekenen aan de kassa, te doneren in een mand die hiervoor speciaal stond opgesteld. Er werden op deze manier maar liefst 210 producten ingezameld. Deze gaan allemaal naar de winkelrekken van De KABA, voor de klanten van onze sociale kruidenier", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Aan de soepstand kregen de klanten wat meer uitleg over de werking van de sociale kruidenier en ook het nieuwste project werd belicht. Dat luistert naar de naam ‘Rest-aurant’. "Het is de bedoeling om een tweedehandse caravan in te richten als mobiele keuken. In deze kookkeet die de naam ‘KABAravan’ zal dragen, kunnen klanten terecht van de sociale kruidenier, die minder vertrouwd zijn met het koken, of niet beschikken over kookinfrastructuur (bijvoorbeeld de groep van daklozen). Men zal er met overschotten (en eigen winkelwaren) kunnen koken onder begeleiding van een vrijwilliger. Daarnaast zal de KABAravan ook dienst doen als mobiele sociale kruidenier.", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Het is geen toeval dat de Carrefour uitvalsbasis was voor deze actie. De winkelketen is namelijk al jarenlang een trouwe partner van De KABA. Al in 2005 startte een samenwerking met Hypermarkt Carrefour Sint-Kruis, voor het voedselverdelingsproject ‘de Sasshop’. Dat was een voorloper van De KABA, die uiteindelijk opgericht werd onder die naam in 2011. "Vorig jaar nam De KABA deel aan de ‘Solidariteitsklik’ van Carrefour: een actie om projecten te steunen van verenigingen die voedselhulp bieden. Na de Solidariteitsklik werden de banden met de Hypermarkten Carrefour in Brugge weer wat steviger aangehaald en werden er vernieuwde afspraken gemaakt. Bij de Hypermarkten Carrefour Sint-Kruis en B-Park gaan we wekelijks langs om niet-verkochte overschotten op te halen die we dan kunnen aanbieden aan onze klanten in de sociale kruidenier", besluit de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: