Succesvolle onderwijscheques krijgen vervolg

geplaatst op maandag 29 augustus 2016

Na de succesvolle lancering vorig jaar, biedt het Brugse ocmw ook dit jaar onderwijscheques aan. "Met deze cheques willen we gezinnen met een laag inkomen een duwtje in de rug geven bij de aankoop van materiaal of de deelname aan schoolactiviteiten. De onderwijscheques kosten twee euro per stuk en hebben een waarde van tien euro. Afhankelijk van in welk leerjaar het kind zit, heeft de ouder recht op vier tot twaalf cheques per jaar", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Ook in Brugge is de kansarmoede de voorbije jaren gestegen. Brugse scholen worden dan ook vaker geconfronteerd met gezinnen die in (kans)armoede leven. De maximumfacturen voor het onderwijs legden de kosten al wat aan banden, maar toch nemen de schoolkosten vaak een grote hap uit het budget. De grootste problemen zijn de lege brooddozen waarmee de leerlingen naar school komen, onbetaalde rekeningen en kinderen die niet over het nodige schoolmateriaal beschikken.

"De cheques zijn dus een welkome ondersteuning. We kunnen dit trouwens afleiden uit het cijfermateriaal van vorig jaar. Er werden toen 3.074 onderwijscheques aangekocht, voor 382 verschillende kinderen, verdeeld over 224 gezinnen. Daarnaast kregen we ook complimenten van scholen en armoedeverenigingen. Het budget voor de onderwijscheques wordt dit jaar dan ook verhoogd", zegt de voorzitter trots.

De cheques van dit jaar zitten kleursgewijs in een nieuw jasje. "Daarnaast willen we de cheques nog dichter bij de scholen en ouders brengen. We hebben vastgesteld dat dit bijvoorbeeld voor Zeebrugge noodzakelijk is. We organiseren dan ook schoolbezoeken, waar we cheques verkopen, school-en studietoelagen aanvragen en AXI-bonnen bedelen", besluit De fauw.

De onderwijscheque is tot 13 oktober beschikbaar in het Sociaal Huis en vanaf 17 oktober in het Huis van de Bruggeling. Meebrengen: een bewijs van verhoogde tegemoetkoming en een inschrijvingsattest van de school of gelijkwaardig.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: