Smile, onze voedselveiligheid zit goed

geplaatst op donderdag 22 september 2016

Zowel onze campus Sint-Jan als campus SFX behaalden in juni de 'Smiley' voor voeding. Dit is een certificaat in de vorm van een Smiley-sticker, toegekend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Sinds 2005 is iedere grootkeuken verplicht een autocontrolesysteem in te voeren dat de veiligheid van de voedselketen moet garanderen. Om de Smiley te bekomen, moet het autocontrolesysteem de lijvige autocontrolegids voor grootkeukens volgen die is vooropgesteld door het FAVV. De eigenlijke toekenning van de Smiley gebeurt op basis van een audit van dit autocontrolesysteem door een erkende keuringsinstelling. Elke Smiley heeft een uniek identificatienummer en de toekenning ervan is drie jaar geldig. Een eventuele negatieve controle kan wel leiden tot verlies van de Smiley.

De koks van beide campussen, Eddy De Wulf op campus Sint-Jan en Ignace Dewaele op campus SFX, speelden een bijzondere rol in het bekomen van de Smiley. De HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)-coördinator vervulde bovendien een adviserende spilfunctie tussen de medewerkers van keuken, restaurant en melkkeuken en de beleidsmensen, maar bovenal is de Smiley een bekroning van de inspanningen die elk van de betrokken medewerkers op beide campussen geleverd heeft. De regelgeving mag nog zo weldoordacht of indrukwekkend zijn, zij zijn degenen die ze op dagelijkse basis naar de praktijk moeten vertalen Ze vormen dan ook stuk voor stuk een onmisbare schakel in het geheel. En daarbij willen we ook onze technische medewerkers niet vergeten, die een cruciale rol spelen in de bewaking van de juiste bewaartemperaturen. Marc Demeulemeester, leidinggevend functionaris voeding, en Johan Van Heulebrouck, coördinator van de facilitaire diensten zijn, met andere woorden, bijzonder fier op iedere individuele medewerker die bij de voedselketen betrokken is!

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: