Dirk De fauw lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezing 2018

geplaatst op donderdag 29 september 2016

Woensdagavond besliste het Brugse CD&V-bestuur om mij aan te duiden als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

Met heel veel goesting neem ik het lijsttrekkerschap op om samen met een sterke ploeg te werken aan de toekomst van Brugge.  Samen met Franky Demon en de vele andere sterke kandidaten willen we opnieuw een sterk project neerzetten en net zoals in de huidige legislatuur sterke CD&V-klemtonen leggen.  En daarbij willen we graag  de burgemeester leveren.  Brugge heeft nood aan een burgemeester die verbindend werkt; een burgervader die tussen de mensen staat.


Verkiezingen zijn evenwel nog veraf.  Eerst moeten de CD&V schepenen hard blijven werken aan dossiers die voor de Bruggelingen van groot belang zijn, zoals de opening van het Huis van de Bruggeling waar alle stadsdiensten gecentraliseerd worden, de invoering van het mobiliteitsplan waar CD&V waakt over de leefbaarheid voor winkeliers, werkgevers en scholen.  Ook de bouw van de nieuwe beurs- en evenementenhal, de bouw van nieuwe OCMW woonzorgcentra, de bouw van de nieuwe ondergrondse parking aan het Zand, het nieuw Ruimtelijk Structuurplan voor Brugge zijn belangrijke dossiers die een duidelijke CD&V-stempel hebben.

Een programma voor 2018 is in volle voorbereiding.  Maar ik wil alvast drie klemtonen leggen die als rode draad in alle voorstellen zullen terug komen.

  • We hebben als eerste grote stad in Vlaanderen de armoedetoets ingevoerd .  Ik wil in Brugge nu ook de TOEKOMSTTOETS invoeren: maakt een voorstel dat door een burger of een bestuurder gedaan wordt van Brugge een betere plek om er te wonen, te werken, te leven.

  • We gaan voor directe BETROKKENHEID, waarbij we ook Jan met de pet zijn stem willen horen.

  • En we gaan voor PROJECTVERANTWOORDELIJKHEID.  Dat betekent dat we de schotten tussen bevoegdheden en diensten opheffen door voor elk project één verantwoordelijke schepen aan te duiden.

Ik heb alvast veel goesting om samen met een sterke ploeg te werken aan een Brugge voor de Bruggelingen.


Dirk De fauw

Voorzitter OCMW Brugge – Schepen voor Welzijn, Diversiteit en Noord-Zuidbeleid

Lijsttrekker CD&V Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Meer info : Dirk De fauw – 050 32 73 01 – dirk@defauw.eu

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: