VERNIEUWD WAGENPARK LUIDT NIEUW TIJDPERK IN

geplaatst op zaterdag 29 oktober 2016

Ruddersstove, de centrale keuken van het OCMW Brugge, heeft 6 nieuwe voertuigen aangekocht om maaltijden te vervoeren. “Het gaat om een heel belangrijke vernieuwing van ons wagenpark. De auto’s zijn niet alleen functioneel en ecologisch, maar ze kaderen ook in ons beleid om meer in te zetten op een nog effectievere en efficiëntere ondersteuning aan huis bij senioren met een hoge zorgnood”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.


Het gaat om 4 wagens voor het vervoer van koude maaltijden en 2 wagens voor het transport van warme maaltijden. Aan de buitenkant zien de auto’s er hetzelfde uit, maar aan de binnenkant zijn ze totaal verschillend. De wagens voor het vervoer van koude maaltijden hebben een uitneembare koelbox, om het eten tijdens het transport koel te houden. De 2 andere auto’s zijn ingericht voor de maaltijden in warme lijn en vervangen 2 oudere wagens die uit dienst werden genomen.

Sinds september van dit jaar werkt de dienst Maaltijden aan Huis op een nog doeltreffendere manier. Er wordt daarbij een onderscheid gemaakt tussen zorgvragers met een hoge en minder hoge nood aan maaltijdzorg. “Wie een lagere zorgnood heeft, krijgt de maaltijden koud geleverd. Mensen met een hogere zorggraad krijgen nog altijd zeven dagen op zeven een warme maaltijd aan huis. Uiteraard worden cliënten altijd zorgvuldig gescreend: van hoe zelfredzaam ze zijn, tot of ze een
microgolfoven ter beschikking hebben om de koud geleverde maaltijd in op te warmen”, legt de OCMW-voorzitter uit.

De logistiek is dus aangepast volgens de zorgnood van de cliënten. Met deze vernieuwing in het wagenpark zijn er al 4 van de 20 maaltijdrondes volledig overgeschakeld van warme naar koude lijn.
“Met de vrijgemaakte middelen zouden we in de toekomst dan ook graag nog meer inzetten op ‘maaltijdzorg’ op en rond het bord. De chauffeurs zouden bijvoorbeeld meer tijd kunnen maken om het eten mooi op het bord te dresseren of de cliënt goed positioneren. Zo kunnen we dus echt de meest zwakke mensen meer helpen, zodat zij langer, gezonder en gelukkiger kunnen thuisblijven in hun eigen vertrouwde omgeving. Ruddersstove en de dienst Maaltijden aan Huis blijven hierdoor
toonaangevende spelers in de transmurale maaltijdzorg”, besluit De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: