Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV stelt scholieren te werk voor het goede doel

geplaatst op donderdag 20 oktober 2016

Op 20 oktober 2016 vindt voor de elfde maal de ‘Work for Change’-actie van Zuiddag plaats. Onder het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’ spijbelen Brusselse en Vlaamse scholieren vanaf het vierde middelbaar massaal om voor een dag de werkvloer te verkennen. Ook het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV stelde zich opnieuw kandidaat als werkgever. In het ziekenhuis zullen een tiental scholieren de rangen versterken van de dienst Patiëntentransport. Hun loon komt dit jaar ten goede aan de jongeren uit de Braziliaanse favela van Jardim Gramacho.


Op Zuiddag verlaten meer dan 17.000 scholieren uit 200 scholen in Vlaanderen en Brussel de schoolbanken om voor een dag van het beroepsleven te proeven. Dat doen ze niet voor niets. Hun werkgevers verbinden zich ertoe hun dagloon aan een goed doel te schenken. Dit jaar is gekozen voor een project van de ngo KIYO (Kids & Youth), dat in samenwerking met de Braziliaanse coöperatieve PAMEN in de voorstad van Rio de Janeiro de jongeren van de Jardim Gramachofavela een betere toekomst wil bieden. Vorig jaar, in oktober 2015, werkten de scholieren in het kader van Zuiddag in totaal 420.000 euro bij elkaar.

Ook het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV neemt opnieuw deel aan de ‘Work for Change’-actie van Zuiddag als werkgever. Dit jaar verwelkomt het ziekenhuis 10 scholieren. Ze zullen zich inzetten om het patiëntentransport binnen de ziekenhuismuren mee in goede banen te helpen leiden. De ideale job om hen voeling te geven met wat werken in de zorgsector inhoudt. Hij brengt hen zowel met de ziekenhuismedewerkers als met de patiënten in contact en geeft bovendien een beeld van de complexe werking en intense samenwerking binnen een ziekenhuis.

Meer info over Zuiddag op www.zuiddag.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: