40 JAAR OCMW FEESTELIJK GEVIERD

geplaatst op dinsdag 01 november 2016

Het Brugse OCMW vierde op 26 oktober het 40-jarig bestaan van alle OCMW’s en in het bijzonder ook de verjaardag van het eigen OCMW. In 1976 werden namelijk de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW’s) opgericht, als opvolger van de Commissies voor Openbare Onderstand (COO’s).
Als OCMW van de hoofdstad van provincie West-Vlaanderen en één van de grootste OCMW’s van Vlaanderen, wilde het Brugse OCMW die gelegenheid niet zomaar laten voorbijgaan. Er was een programma voor zowel professionelen uit de sector als alle eigen medewerkers. "In de namiddag vond een congres plaats over ‘buurtzorg en buurtgerichte wijkwerking’. Een belangrijk thema, ook voor het Brugse OCMW, dat hier in de toekomst wil blijven op inzetten: een buurtgerichte aanpak, waarbij buurtbewoners, vrijwilligers en professionelen, buurtwerkers en zorgverleners samen werk maken van een warme buurt", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

’s Avonds waren alle 2000 OCMW-medewerkers welkom in het concertgebouw. Er werd gepraat over de toekomst van de OCMW’s. "Met de oprichting van de OCMW’s kwam er 40 jaar geleden toch een belangrijke kentering in het lokale welzijns- en zorglandschap. Maar de laatste maanden en jaren staat het OCMW ter discussie. De vraag wordt gesteld of het OCMW nog als lokaal bestuur moet blijven bestaan. Maar we mogen tijdens die discussies vooral de ziel van het OCMW niet vergeten: ervoor zorgen dat al onze inwoners een menswaardig leven kunnen leiden", aldus De fauw.

De avond werd doorspekt met muziek, vooral van mensen uit de OCMW-vereniging Ons Huis, die werkt met mensen met een beperking. "De djembégroep Ons Huis was voor de gelegenheid in een bigbandsamensteling. Ook De Nieuwe Noot schitterde op het podium. De Nieuwe Noot is een gospelkoor dat bestaat uit mensen met een niet aangeboren hersenletsel. De avond werd afgesloten met een optreden van een bekendere naam: niemand minder dan Raymond van het Groenewoud liet alle aanwezigen genieten van zijn bekende repertoire. Daarna was er nog tijd voor een babbel, met een hapje en een drankje", besluit voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: