MEDIACAMPAGNE MAAKT KOMAF MET KOPZORGEN OVER DAKISOLATIE

geplaatst op woensdag 16 november 2016

‘Terwijl wij uw dak isoleren, kunt u uw hoofd breken over andere dingen’ is de slogan van de grootscheepse mediacampagne die De Schakelaar op poten zet. De Schakelaar is een vereniging van het OCMW Brugge die werkt rond energiebesparing. Met de campagne wil De Schakelaar de Bruggelingen overtuigen om hun dak te laten isoleren. "Een groot deel van de warmte van een huis verdwijnt namelijk langs het dak. Wie z’n dak laat isoleren merkt meteen een verschil in huis én op de factuur. En het is nu het moment, want er zijn premies voor. Heel wat mensen zagen de voordelen ervan in, isoleerden hun dak en kregen hiervoor een premie. Toch zijn er nog veel daken niet geïsoleerd en De Schakelaar wil via de mediacampagne mensen over de streep trekken om dat toch te doen", legt OCMW-voorzitter Dirk De fauw uit.

Uit een studie in opdracht van het Vlaams Energieagentschap blijkt dat er tegen 2020 nog ongeveer 18% van de daken geïsoleerd moet worden. "Dat is bijna één op de vijf en dat cijfer is voor een stuk te verklaren door de vele vooroordelen die er leven. Als mensen het woord ‘isoleren’ horen vallen, denken ze al snel aan: veel rompslomp, onvoorziene kosten, het duurt lang, vuil in huis of dat het een grote impact heeft en het hele dak eraf moet. Maar De Schakelaar veegt deze clichés van tafel", aldus De fauw.

Centraal in de mediacampagne staat de ‘ontzorging’ van de klant, met de zogenaamde 4 ‘P’s’ die staan voor professioneel, premies, papierwinkel en prijs: - Professioneel: het gespecialiseerd team van De Schakelaar werkt met kwalitatieve materialen, volledig volgens de regels van de kunst. - Premies: wie zijn dak isoleert, heeft recht op heel wat premies. Bovendien kan er gewerkt worden met een derdebetalersregeling, bijvoorbeeld bij de opknappremie. - Papierwinkel: De Schakelaar neemt alle papierwerk voor haar rekening en vraagt zelfs de premies aan. De klant hoeft dus niet zelf uit te zoeken voor welke premies hij in aanmerking komt. - Prijs: De Schakelaar isoleert het dak aan een scherpe prijs. Zowel de offertes als de factuur zijn duidelijk en volledig transparant.

"We kozen voor een luchtige mediacampagne met 1 slogan en 3 verschillende beelden. Onze eigen medewerkers en een gepensioneerde collega stonden model en zijn de gezichten van de campagne. Zij zullen te zien zijn op de Brugse stadsbussen, broodzakken en een publireportage. Er zijn nog heel wat Brugse daken niet geïsoleerd en we mikken met deze campagne dan ook op een groot publiek, dat we hopelijk kunnen inspireren tot isoleren!", besluit de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: