INHULDIGING GERENOVEERDE GODSHUISWONING 'DE GENERALITEIT' TOT DOORGANGSWONING

geplaatst op zondag 27 november 2016

Met de inhuldiging van de gerenoveerde godshuiswoning ‘De Generaliteit’ in de Katelijnestraat nr. 79 neemt het OCMW haar 14e doorgangswoning in gebruik. Dit zijn woningen die voor een korte periode ter beschikking gesteld worden aan mensen die omwille van een crisissituatie dakloos zijn geworden. Tijdens het verblijf in zo’n woning wordt er samen met de cliënt actief op zoek gegaan naar een stabiele huisvestingssituatie.


In 2015 kwamen maar liefst 2218 mensen langs in het woonloket met een probleem rond huisvesting. En niet minder dan 285 Bruggelingen ontvingen een verzoekschrift of bevelschrift tot uithuiszetting in dat zelfde jaar. OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “We stellen nog steeds vast dat heel wat mensen het moeilijk hebben om een woning te vinden en/of te behouden. Bovendien zien we dat door de zogeheten ‘vermaatschappelijking van de zorg’, voor steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid het verwerven en behouden van een woning een hele uitdaging is”.

Ondanks de vele inspanningen die geleverd worden op het vlak van preventie en begeleiding, blijft de vraag naar opvang groot. Om een kwalitatief aanbod te kunnen uitbouwen wil het OCMW, samen
met het CAW en de vereniging ’t Sas, inzetten op een gedifferentieerd aanbod. Ook doorgangswoningen maken een cruciaal onderdeel uit van dit aanbod.

“We waren dan ook blij met de derde projectoproep van federale Minister van Maatschappelijke Integratie, in samenwerking met de POD Maatschappelijke Integratie en de Nationale Loterij, om het
aantal doorgangswoningen in België te verhogen” zegt voorzitter De fauw.

“De godshuiswoning, die oorspronkelijk dateert uit 1562, werd volledig gestript en volledig heropgebouwd. Dit gebeurde met maximaal respect voor het historische karakter, maar toch conform de huidige normen inzake wooncomfort.” aldus nog de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: