OPVOEDINGSBUS OP NIEUW SPOOR DANKZIJ SCHENKING

geplaatst op donderdag 22 december 2016

De OCMW-vereniging SPOOR heeft de Opvoedingsbus cadeau gekregen van het Regionaal WelzijnsPlatform. De Opvoedingsbus is een ‘mobiele winkel’ met gratis, vrijblijvend en anoniem advies over opvoeding. Het is het uithangbord van De Opvoedingswinkel Regio Brugge, waar ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken terechtkunnen voor informatie over het opvoeden van kinderen en jongeren.


Het Regionaal WelzijnsPlatform wil tegemoetkomen aan regionale welzijnsnoden door samenwerking te stimuleren tussen voorzieningen uit verschillende sectoren. Dat gebeurde ook in het verhaal van De Opvoedingswinkel Regio Brugge: het Regionaal WelzijnsPlatform bood de nodige experimenteerruimte om dit project te laten vorm krijgen en groeien. “Maar het Regionaal WelzijnsPlatform maakte ook middelen vrij om de Opvoedingsbus te kopen, die daarna uitgebouwd werd met de steun van verschillende sponsors, zoals CERA. Op vandaag zijn de Opvoedingswinkel en Opvoedingsbus stevig verankerd in onze vereniging SPOOR. Het Regionaal WelzijnsPlatform is zo overtuigd van de goeie werking van de Opvoedingsbus binnen onze vereniging, dat het ons de bus schenkt”, zegt een blije OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Een belangrijke pijler binnen de werking van De Opvoedingswinkel Regio Brugge is de intergemeentelijke samenwerking. “Dankzij de Opvoedingsbus kunnen we onze aanwezigheid in de verschillende gemeentes vlotter garanderen. We merken dat er nog altijd een vorm van taboe rust op opvoedingsondersteuning. Mensen zijn bang om zich kwetsbaar op te stellen als het over opvoeden gaat, terwijl dat net heel menselijk is. We zijn ervan overtuigd dat opvoeden vragen oproept en dat je dit als ouder niet alleen hoeft te doen. Daarom is het zo belangrijk dat De Opvoedingswinkel bestaat en dat we met onze bus naar buiten kunnen komen. Dat onze medewerkers niet blijven vastzitten in hun kantoor, het Huis van de Bruggeling, maar dat ze eropuit trekken, naar de Bruggelingen, Oostkampenaars, Zedelgemnaren en Damse inwonens toe”, legt De fauw uit.

SPOOR Brugge is een letterwoord dat staat voor Samenwerking rond Preventie in het kader van Opvoeding en Onderwijs Regio Brugge. Deze OCMW-vereniging, gehuisvest in De Joert te Assebroek, wil in samenwerking met de welzijns- en onderwijssector, haar steentje bijdragen om kinderen en jongeren maximale kansen te geven bij hun ontwikkeling. Enerzijds probeert de vereniging kinderen en jongeren die het moeilijk hebben, zelf te bereiken en te ondersteunen. Dat gebeurt vooral via Buurtsport, ’t Scharnier, Blink! en Leerrecht. Anderzijds wil SPOOR Brugge ouders en opvoeders de nodige ondersteuning bieden bij het omgaan met de ontwikkeling van hun kinderen. Dat is het luik van De Opvoedingswinkel Regio Brugge.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: