OCMW-Dienstencentrum Van Volden krijgt nieuwe locatie: site Barrièrestraat voorgesteld

geplaatst op maandag 03 april 2017

OCMW-Dienstencentrum Van Volden gaat een dynamisch jaar tegemoet. Nog voor de zomer neemt een deel van de administratie haar intrek op een nieuwe locatie: Barrièrestraat 13 in Sint-Michiels Brugge. Het OCMW van Brugge kocht de site onlangs aan.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: "Het vertrouwde pand aan de Boeveriestraat vertoonde al een hele tijd gebreken. We hebben die de voorbije jaren met bescheiden ingrepen weggewerkt maar vorig najaar werd het duidelijk dat een grondiger oplossing nodig was. We stelden vast dat een verbouwing van Van Volden niet alleen ingrijpend en duur zou zijn, maar dat het ook moeilijk zou worden om alle bestaande werkingen in dit pand onder te brengen."

Na een haalbaarheidsstudie en een zoektocht op de vastgoedmarkt, vernam het OCMW dat de site aan de Barrièrestraat te koop stond. "We hebben kostprijzen vergeleken, mogelijkheden afgewogen en faciliteiten ingecalculeerd. We kwamen met het OCMW van Brugge tot de conclusie dat een verhuis van dienstencentrum Van Volden naar deze locatie, de beste oplossing was", aldus voorzitter De fauw.

De site aan de Barrièrestraat ligt in vogelvlucht op 1 kilometer van het huidige dienstencentrum, aan de Boeveriestraat. Een deel van de administratieve werking, zoals de mindermobielencentrale, neemt vermoedelijk al haar intrek in de Barrièrestraat voor de zomer. De rest van de werking en activiteiten volgt in de loop van 2018.

Bezoekers kunnen de locatie vlot bereiken met de auto, fiets of met het openbaar vervoer. "Voor wie verplaatsingen toch een probleem vormen, voorzien we vanuit het OCMW uiteraard zelf vervoer", besluit de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: