OCMW en West-Vlaamse Gidsenkring stellen ‘Wandelgids Brugse Godshuizen’ voor

geplaatst op vrijdag 24 maart 2017

Woensdag werd in godshuis De Moor aan de Boeveriestraat de ‘Wandelgids Brugse Godshuizen’ voorgesteld. De uitgave is een samenwerking van OCMW Brugge en de West-Vlaamse Gidsenkring. Ze bevat drie wandelingen met een bijhorende kaart en illustraties.

 

 

 

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het OCMW van Brugge en de historiek van de stad zijn bijzonder nauw met elkaar verweven. Dat blijkt uit niets zo duidelijk als uit de godshuizen die over de stad verspreid liggen. Vandaag zijn deze woningen in beheer bij het OCMW en kennen ze nog altijd een sociaal doel. Wij verhuren ze aan een bescheiden prijs aan senioren. Het OCMW maakt er een erezaak van om dit bijzondere historische patrimonium in goede staat te houden.”

De nieuwe ‘Wandelgids Brugse Godshuizen’ vertelt het verhaal achter elk van de Brugse godshuizen. De eerste route brengt bezoekers van de Blindekens tot aan het Begijnhof. De tweede route leidt van het Walplein naar de Jeruzalemkerk en route drie belicht de godshuizen van aan de Potterie tot op ‘t Zand.

“U kunt de tocht langs de godshuizen op eigen tempo maken, te voet of met de fiets. Wie het boekje liever thuis ontdekt, kan het verhaal achter de godshuizen in alle rust in de sofa lezen. We zijn als OCMW bijzonder verheugd dat deze gids de geschiedenis van Brugges oudste gevels weer tot leven wekt en naar waarde schat”, aldus voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: