Hoeve Hangerijn lanceert huifkartochten

geplaatst op dinsdag 04 april 2017

Deze middag heeft de huifkar van Hoeve Hangerijn met een Belgisch trekpaard een eerste lenterit gemaakt in de Assebroekse meersen. De belevings- en ontmoetingshoeve van het OCMW van Brugge lanceert hiermee een nieuwe activiteit voor mensen met en zonder beperking, en met respect voor de natuur en de omgeving.

 

 

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “De koets van Hoeve Hangerijn is een schenking van serviceclub Innerwheel, die wat in de vergeethoek was geraakt. We zochten een nieuw, krachtig, rustig en betrouwbaar paard dat bereid was om letterlijk ‘aan de kar te trekken’. Met de hulp van raadslid Jean-Marie De Plancke de fokker Luc Lierman uit Knokke kregen we een kerngezond Belgisch trekpaard inbruikleen.”

Het nieuwe trekpaard heet Bella en is een jonge merrie van vier jaar. Ze kan een kar met acht volwassenen trekken. Tijdens het voorstellingsritje op Hoeve Hangerijn, waaraan ook de OCMWvoorzitter deelnam, was de opkomst alvast talrijk. Het lenteweer zat er voor veel tussen.

“Voortaan wil Hoeve Hangerijn met dit team twee keer per week een rit aanbieden. Er is een kort traject in de onmiddellijke omgeving en een langer traject dat tot in Ryckevelde loopt. De ritten staan open voor mensen met een beperking, maar ook voor ouderen en kinderen, zodat ze kunnen samen zijn zoals ze zijn”, besloot voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: