Voorstelling jaarverslag 2016

geplaatst op maandag 24 april 2017

Vandaag is misschien wel het meest symbolische persmoment van het jaar. Naar goede gewoonte stellen we het jaarverslag van het OCMW van Brugge aan u voor. De publicatie is letterlijk ‘vers van de pers’ en blikt in woord en beeld terug op de realisaties van 2016.

 

 

 

2016 was een bewogen, uitdagend en boeiend jaar voor het OCMW en al haar verenigingen. We bestonden immers 40 jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd. Ook de dienstencentra konden klinken op hun veertigste jubileumverjaardag: ze zijn tot op vandaag het kloppend hart in tal van Brugse wijken, waar mensen samenkomen, ontspanning vinden en mekaar ondersteunen bij kleine en grotere taken.

Als OCMW van Brugge hebben in 2016 meer dan ooit onze maatschappelijke rol waargemaakt. In het kader van het maatschappelijk werk was er een prominente rol weggelegd voor het LOI, het Lokaal Opvanginitiatief. De medewerkers en de vrijwilligers of ‘buddy’s’ van het LOI hebben met grenzeloos engagement ondersteuning en begeleiding geboden aan de vele vluchtelingen die in regio Brugge aankwamen. Die inzet is tekenend voor een maatschappij in verandering, waar mensen meer dan ooit nood hebben aan een luisterend oor en een helpende hand om de weg te vinden in een nieuwe samenleving.

Ook binnen seniorenzorg hebben we als OCMW het verschil gemaakt voor de Bruggelingen. Ik denk daarbij spontaan aan de opening van het gloednieuwe woonzorgcentrum Ter Potterie. Senioren kunnen er in de meest optimale omstandigheden hun oude dag doorbrengen, omringd door verpleegkundigen en zorgkundigen die oog hebben voor de nood van elk individu. Het feit dat de volledige ‘zorgcampus’ Ter Potterie inmiddels een nominatie kreeg voor de Belfius Smart Awards, bevestigt dat we als OCMW op kruissnelheid zitten en maximaal investeren in de zorg voor en het welzijn van mensen.

2016 was, zoals ik al zei, een uitdagend en boeiend jaar voor het Brugse OCMW. Ook in 2017 blijven we het verschil maken en blijven we investeren in de zorgverlening van de toekomst. Zo krijgen de dienstencentra Van Volden en Sint-Pieters een nieuwe locatie, respectievelijk in de Barrièrestraat en in het complex Rond den Heerd. We openen in het najaar het nieuwe woonzorgcentrum Ten Boomgaarde in Sint-Michiels. Bovendien zitten we ook in ‘eigen huis’ niet stil, wat verfraaiing betreft. Meer dan 10 jaar nadat we hier onze intrek namen, zetten we onze gevels terug in de oorspronkelijke kleur. De schilderwerken starten op 8 mei en zullen de hoofdzetel van het OCMW terug het elan van een dynamische nieuwbouw geven.

Maar dat is uiteraard toekomstmuziek, waarvan u het relaas pas zult lezen in het jaarverslag van 2017. Tot die tijd nodig ik uit om in het gloednieuwe en prachtig vormgegeven exemplaar van 2016 te bladeren. Mijn dank gaat daarbij ook uit naar alle medewerkers die bijdragen voor het verslag leverden en in het bijzonder de cel communicatie, die ervoor zorgde dat het eindresultaat hier vandaag op tafel ligt. Ik wens u veel leesgenot!

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: