Pleidooi voor kortparkeren in Brugge

geplaatst op dinsdag 02 mei 2017

Gisteren pleitte de CD&V in de Gemeenteraad om kortparkeren voor handelszaken in de deelgemeenten uit te breiden. Het systeem is ons eerder, met of zonder sensoren, maar op een aantal plaatsen in de handelscentra in de deelgemeenten zijn voorbehouden plaatsen voor drukbezochte winkels waar je maximum 15 of 30 minuten gratis mag parkeren meer dan wenselijk.

 

 


We leggen de nadruk op weloverwogen plaatsen. Vooraleer dit in te voeren moeten de... bevoegde diensten dit ter plekke evalueren en afwegen of dit inderdaad nuttig en wenselijk is, zowel voor de nabije bewoners als voor de handelszaken.
Maar, we spreken niet alleen over de randgemeenten, we dringen ook aan om dit op weloverwogen plaatsen mogelijk te maken in de binnenstad.
Het is nog onvoldoende gekend, maar in de binnenstad kan men nu reeds voor 10 cent max 15 minuten parkeren om een snelle inkoop te doen.
Maar laat ons eerlijk zijn, het is toch wat omslachtig. Je hebt senioren die aan hun bakkerij in de binnenstad gehecht zijn en die daar om brood gaan. Maar vooraleer ze aan hun bakkerij kunnen parkeren, moeten ze eerst naar de automaat gaan (die soms ver staat, wat logisch is, er kan niet aan elke handelszaak een automaat staan), hun nummerplaat ingeven, terugwandelen, … en dit allemaal voor een snelle aankoop.
Kortom, CD&V steunt de plannen om het kortparkeren op weloverwogen plaatsen in de deelgemeenten en in de binnenstad in te voeren. En dit met een systeem die eenvoudig en klantvriendelijk is! We dringen aan op een snelle implementatie.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: