Technisch personeel OCMW Brugge krijgt vorming op maat

geplaatst op dinsdag 09 mei 2017

Om goede dienstverlening te garanderen, investeert het OCMW van Brugge permanent in de vorming van haar medewerkers. Vrijdag 5 mei stond er voor het derde jaar op rij een opleiding op de agenda voor alle medewerkers van het atelier van de technische dienst, De Schakelaar en Dozen&Co.
OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Als OCMW investeren we permanent in veilige werkomstandigheden, om het aantal arbeidsongevallen te doen dalen. 55 deelnemers kregen daarom opleiding op locatie, in Hoeve Hangerijn. Het gaat om mensen van het atelier, werknemers uit een  sociaaleconomieproject, stagiairs en mensen van het studiebureau.”

In de voormiddag was er aandacht voor preventiegerichte thema’s, met een aantal groepssessies. Na een gezonde lunch kregen de deelnemers in kleinere groepjes technische opleidingen per vakgebied. “Hiervoor schakelen we experten van buiten het OCMW en mensen van de eigen dienst in”, gaat de voorzitter verder. “Ze vertellen alles over specifieke schakelingen voor de elektriciens, behandelen van vochtproblemen en de plaatsing en opbouw van brandwerende wanden. Ook energiebesparende technieken in onze instellingen staan op de agenda.”

De vorming werd door alle deelnemers ‘gesmaakt’ en afgerond met een barbecue. Samen met de vorming werd ook het vernieuwde wagenpark van de technische dienst van het OCMW voorgesteld. “Er komen 13 voertuigen bij. Ze staan ter beschikking van de Technische Dienst, De Schakelaar, De Maaltijdbedeling, De vereniging Ons-Huis, De vereniging WOK, voor de KABA van vereniging ‘t Sas, Buurtsport van de vereniging Spoor, het Lokaal Opvang Initiatief en de dienstencentra. Uiteraard drukken we onze mensen op het hart om zich met deze wagens veilig in het verkeer te begeven”, aldus Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: