Stad Brugge schenkt 25.000 euro voor de slachtoffers van hongersnood in Afrika

geplaatst op donderdag 11 mei 2017

Consortium 12-12 roept iedereen op om een gift te doen ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Soedan en dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. In totaal zijn 20 miljoen mensen vandaag bedreigd met zware ondervoeding. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis sinds 1945. De leden van Consortium 12-12 zijn aanwezig in deze landen en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen: verdeling van voedsel en drinkwater, gezondheidszorg en nutritionele voorzieningen, verbetering van hygiëne, bescherming van de zwakste kinderen, versterking van de landbouw,… Gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede liggen tezamen aan de basis van deze ramp.

Stad Brugge is solidair en besloot om 25.000 euro te schenken aan Consortium 12-12. Schepen voor Noord-Zuid Dirk De fauw: “Als schepen voor Noord-Zuidbeleid vind ik het uitermate belangrijk om als stad een voorbeeldfunctie te stellen. Het voorzien van noodhulp, naast de bestaande reguliere werkingskosten voorzien voor ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling, kan ter plaatse het verschil maken. Het stadsbestuur wil met de schenking van 25.000 euro bijdragen aan een verbetering van de leefomstandigheden in Zuid-Soedan, Somalië, Jemen en Nigeria.”

 

Schenkingen kunnen op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties.

Dit algemeen rekeningnummer helpt zes grote humanitaire hulporganisaties: Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit, Unicef België en Plan België. Deze zes organisaties beschikken over gespecialiseerde diensten voor noodhulp en wederopbouw en maken deel uit van een internationaal netwerk, wat toelaat overal ter wereld snel efficiënte hulp te bieden. Tijdens humanitaire operaties werken deze organisaties, via hun lokale afdelingen of internationale structuren, ook vaak daadwerkelijk samen bij de hulpverlening op het terrein.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=AzTiFuECk3g
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

lieselotte

test

geplaatst op donderdag 11 mei 2017 om 11:07

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: