“Minnewoater Blond”: gelegenheidsbier zet jubileum WZC in de verf

geplaatst op zaterdag 03 juni 2017

Het woonzorgcentrum Minnewater van het OCMW Brugge viert dit jaar haar vijfendertigste verjaardag. Dat jubileum is de aanleiding voor een heuse feestweek, die maandag werd afgetrapt met een gelegenheidsconcert in de kapel van WZC Minnewater.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “De geschiedenis van woonzorgcentrum Minnewater gaat terug tot het begin van de negentiende eeuw. De congregatie van de Zusters van Liefde zond toen twee religieuzen naar Brugge om er hulpbehoevende bejaarde vrouwen te verzorgen. Bijna 200 jaar later is het Minnewater nog steeds een referentie in de Brugse zorgcontext: redenen genoeg om te vieren dus.”

De aanzet voor het huidige WZC werd gegeven in 1978. De opening volgde in 1982, op 11 juni om precies te zijn. Er konden 25 valide en fysiek zorgbehoevende senioren terecht. Een paar jaar later werd de voorziening uitgebreid voor nog eens 39 bijkomende bewoners. Vandaag is het Minnewater een vertrouwde zorg- en woonplek voor hulpbehoevende senioren, in een gemoedelijk en huiselijk kader. De site huisvest inmiddels ook het OCMW-archief en sociale kruidenier KABA van vereniging ’t Sas.

Naar aanleiding van de 35ste verjaardag van WZC Minnewater lanceerde het OCMW ook een gelegenheidsbier: Minnewoater Blond. WZC-directeur Luc Gryson: “We wilden de feestweek extra weerklank geven, en hoe doe je dat beter dan met een verfijnd Belgisch bier? Voor de gelegenheid zijn er zo’n 1.800 flessen ‘Minnewoater Blond’ gebrouwen. Het is een smaakvol, blond bier met een traditioneel etiket waarop je de statige gevel van ons woonzorgcentrum herkent. We zijn oprecht trots op dit product en op de plaats die WZC Minnewater vandaag in Brugge inneemt.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: