Na 5 miljoen maaltijden: Ruddersstove lanceert nieuwe kookketels

geplaatst op maandag 29 mei 2017

Vereniging Ruddersstove van het OCMW Brugge bestaat dit jaar tien jaar. Sinds 2007 werden in de centrale keuken van Ruddersstove meer dan 5 miljoen maaltijden bereid. OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Door dit intensieve gebruik zit er uiteraard sleet op de infrastructuur: de vertrouwde ketels hadden hun beste tijd gehad. Als bedrijf zet het OCMW met haar verenigingen permanent in op vernieuwing en daarom hebben we ook hier in nieuwe, optimale kookapparatuur geïnvesteerd.”


Met de ketels van vereniging Ruddersstove wil het OCMW kwalitatieve maaltijden blijven leveren aan de vertrouwde WZC ‘s, dagcentra en kinderdagverblijven. Voorzitter De fauw: “Sinds kort gebeurt het allemaal met 3 nieuwe ketels. De grootste ketel met een capaciteit van 400 liter gaan we vooral gebruiken voor de bereiding van soep. De ketel van 300 liter dient voor aardappelbereiding en het ‘kleine broertje’ van 200 liter dient voor de sauzen. 400 liter soep bereiden we in minder dan 2 uur: daarmee halen we de norm voor voedselveiligheid en blijven we kwaliteit afleveren op een efficiënte manier.”

Om de ketels goed te laten draaien, werden enkele technische ingrepen uitgevoerd, zoals de aanvoer van extra elektrisch vermogen en ijswater. Dat gebeurde in eigen beheer van het OCMW, in nauw overleg met de leverancier Sabemaf. De aanpassingen gebeurden in maart, zonder onderbreking in de dienstverlening. “Een pluim voor de koks en keukenchefs en alle mensen die de overstap naar de nieuwe ketels in goeie banen leidden”, aldus nog de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: