Jongerenhuis huisvest jongerenwerking

geplaatst op donderdag 01 juni 2017

Gisteren werd de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe Jongerenhuis ondertekend. Het Jongerenhuis neemt intrek in het voormalige CAW-gebouw in de Vlamingdam nr. 36 en brengt drie initiatieven ten gunste van jongeren bijeen: Preventiewerking, Jongerenwerking ’t Salon en Buurtsport van het OCMW.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Samen met de mensen van de stad Brugge, het CAW Noord-West-Vlaanderen en ons OCMW bestendigen we hier onze unieke samenwerking. Het Jongerenhuis wil de Brugse jongeren, en zeker de jongeren met een kwetsbare achtergrond, nog beter en vlotter bereiken.”

Het Brugse OCMW benadert deze doelgroep al jaren onder de noemer Buurtsport. Buursport maakt deel uit van vereniging SPOOR. Voorzitter De fauw: “We bieden via deze weg laagdrempelige sportactiviteiten aan jongeren in de zogenaamde aandachtswijken. Via Buurtsport krijgen zij de kans om aan zinvolle vrijetijdsbesteding te doen. Ook volwassenen die moeilijk hun weg vinden op de reguliere arbeidsmarkt, kunnen in het kader van Buurtsport een opleiding tot animator of begeleider volgen. Zo blijven ze op (middel)lange termijn aan de slag in een geëngageerd verhaal.”

Sinds 2012 maakt Buurtsport ook deel uit van “Brugge(n) voor jongeren”, net als de preventiewerkers van de stad Brugge en jongerenwerking ’t Salon van het CAW. Het Jongerenhuis is de bestendiging van deze samenwerking. Dirk De fauw, Burgemeester Renaat Landuyt en Piet Baes van het CAW zetten gisteren dan ook met trots hun handtekening onder het akkoord en het ‘nieuwe’ Jongerenhuis.

“We zullen er alles aan doen om jongeren en hun ouders de weg naar dit huis te wijzen. Op die manier slaan we de noodzakelijke maatschappelijke en sociale bruggen, die een duurzame basis voor de samenwerking tussen ons OCMW, de stad en het CAW vormen”, aldus nog de OCMW-voorzitter

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: