Thermografische luchtfoto voor een energieneutraal Brugge

geplaatst op maandag 26 juni 2017

Gisteren is in het Brugse Stadhuis de thermografische luchtfoto van de stad voorgesteld. De foto werd op 4 en 5 december ’s nachts gemaakt en brengt het energieverbruik van woningen en gebouwen in Brugge in kaart. OCMW-vereniging De Schakelaar werkte mee aan het project.
OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Via de “warmtefoto” krijgen we concreet zicht op het energieverbruik en -verlies van ons woonpatrimonium. Inwoners kunnen zelf zien hoe het met hun dakisolatie gesteld is en waar er bijkomende isolatie nodig is om te besparen op de energiefactuur.”

De kleurzones op de thermografische foto spreken voor zich: rood wijst op warmteverlies, blauw toont aan dat een woning of pand relatief weinig of geen warmte verloren laat gaan. Voorzitter De fauw: “Elke Bruggeling kan in het Huis van de Bruggeling op afspraak terecht om de foto van zijn of haar dak te bekijken. De medewerkers van het energieloket van De Schakelaar analyseren het beeld in detail en geven passend advies over energiebesparende ingrepen.”

De thermografische foto kadert in een breed project voor een duurzame toekomst in Brugge.

De stad wil in 2050 klimaatneutraal zijn. “De warmtefoto koppelen we daarom aan een totaalpakket met advies, ondersteuning bij premie-aanvragen, advies bij de keuze van een aannemer en begeleiding bij energiebesparende ingrepen in elke woning”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Jan Gies

Het zou toch leuk zijn moesten deze foto's online ter beschikking van de bevolking staan zodat wij deze van thuis uit kunnen bekijken.

geplaatst op woensdag 05 juli 2017 om 18:25

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: