OCMW lanceert receptenboekje op Wereldvluchtelingendag

geplaatst op dinsdag 20 juni 2017

Naar aanleiding van de Internationale dag van de Vluchteling deelde het OCMW van Brugge op 20 juni receptenboekjes uit aan het Huis van de Bruggeling. Bedoeling: aandacht vragen voor het lot van mensen die hun thuisland ontvluchten, om elders een nieuwe toekomst op te bouwen.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Ook in Brugge zijn we ons meer dan ooit bewust van de vluchtelingenproblematiek. Het OCMW en het Lokaal Opvanginitiatief investeren permanent in de opvang en re-integratie van deze mensen. We begeleiden hen tijdens de asielprocedure, voorzien kwalitatieve opvang en leiden schoolplichtige kinderen maximaal toe naar het voorziene onderwijskader.”

Wereldwijd zijn er volgens Amnesty International meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht. Voorzitter De fauw: “In Brugge vangen wij met het LOI 96 geregistreerde vluchtelingen op, in afwachting van hun regularisatie. Maar als we deze mensen de hand reiken, de vooroordelen even opzij schuiven en hen het gevoel geven dat ze ook in onze stad welkom zijn, dan zetten we stappen in de goede richting.”

Met die gedachte in het achterhoofd werden er vandaag receptenboekjes uitgedeeld. De boekjes zijn het resultaat van de “praattafels”, waar vluchtelingen met vrijwilligers in gesprek gaan en zo hun kennis van het Nederlands aanscherpen. “Die taalkennis is het beste middel om in onze samenleving, als nieuwkomer, de weg te vinden en een betere toekomst op te bouwen. Ik feliciteer de mensen van het LOI – en uiteraard ook andere organisaties die onbaatzuchtig met het lot van vluchtelingen in de weer zijn – vandaag oprecht voor hun inzet.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: