Reminiscentiekoffer laat senioren (her)genieten van sportgeschiedenis

geplaatst op dinsdag 27 juni 2017

De gloednieuwe “Reminiscentiekoffer Sport” is dinsdag voorgesteld in het OCMW-woonzorgcentrum Van Zuylen, in het bijzijn van voorzitter Dirk De fauw. De koffer helpt de zorgteams om senioren – al dan niet met (beginnende) dementie – te laten genieten van het lokale sportverleden.

Voorzitter Dirk De fauw: “Naast lichamelijke gezondheid investeren we met het OCMW in de geestelijke gezondheid van wie in de woonzorgcentra verblijft. Via kleine prikkels en markante verhalen kunnen bewoners samen herinneringen ophalen: het is de beste neurologische stimulans.”

 

De gloednieuwe reminiscentiekoffer Sport vormt de ondersteuning bij dit proces, dat vooral voor mensen met dementie bijzonder heilzaam is. De reminiscentiekoffer is de zesde in haar soort. Eerdere editie focussen op thema’s als school, religie en vrije tijd. Ze zijn graag gebruikt en vaak uitgeleend materiaal voor activiteiten met senioren.

De fauw: “De mensen van de Erfgoedcel hebben bijzonder hard aan dit project gewerkt. Op een eenvoudige manier brengen we zo sportgebeurtenissen terug tot leven. Bijzondere souvenirs uit het sportverleden krijgen aandacht en motiveren onze bewoners om herinneringen op te halen. Zo maken we voor hen het verschil wanneer zelfstandig leven moeilijker wordt en wanneer een babbel en reis in de tijd de broodnodige vitaminen zijn om de dag met nieuwe levenslust door te komen”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: