Mobiele sociale kruidenier KABA trekt naar Zeebrugge

geplaatst op woensdag 28 juni 2017

Zes jaar na de opstart van sociale kruidenier de KABA breiden Vereniging ’t Sas en het OCMW van Brugge deze werking uit. Met een mobiele sociale kruidenier trekken ze op woensdag voortaan wekelijks richting Zeebrugge.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Wie het financieel moeilijk heeft, kan bij de KABA op doorverwijzing producten kopen aan verminderde prijs, of zelfs gratis krijgen. De KABA heeft een breed basisaanbod van voeding en huishoudartikelen. Toch bereiken we niet iedereen omdat de winkel in hartje Brugge ligt en moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer voor wie uit deelgemeenten of uit Zeebrugge komt.”

De oplossing heet vanaf nu een mobiele sociale kruidenier. Die komt er mede dankzij de opbrengst van de solidariteitsklik van Carrefour, waarmee Vereniging ’t Sas een marktkraam en alle benodigdheden aankocht.

“We doen vanaf nu elke woensdag Zeebrugge aan”, onderstreept voorzitter De fauw. “De mobiele kruidenier staat voor het ZOC (d’Oude Stoasie), elke eerste en derde woensdag van de maand. De derde en vierde woensdag zijn we present naast de Albatros. Mensen kunnen er hun aankopen doen van 10:00 u tot 11:30u.”

Naast een verkooppunt wil de mobiele KABA ook een ontmoetingspunt zijn. In de Kabaravan kunnen de mensen een kop koffie of soep drinken en elkaar ontmoeten. “In de toekomst willen we met de Kabaravan ook thuislozen te bereiken, om hier een eenvoudige maaltijd te bereiden. Dit project  zit momenteel nog in de opstartfase”, aldus de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Jean Pierre Dezeure

De Mobiele Sociale Kruidenier ..... een behartenswaardig initiatief waar ik op regelmatige basis als vrijwilliger graag aan meewerk.

geplaatst op woensdag 05 juli 2017 om 19:53

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: