De Mantelfluisteraar: ondersteuning op maat van mantelzorgers

geplaatst op maandag 26 juni 2017

Vrijdag is in Dienstencentrum Ter Leyen het Mantelzorgcafé "De Mantelfluisteraar" voorgesteld. Met De Mantelfluisteraar wil het OCMW van Brugge haar hulpverleners nog beter ondersteunen. Dat is nodig, bevestigt OCMW-voorzitter Dirk De fauw:  “Mantelzorg is in onze maatschappij goed ingeburgerd: personen uit de directe omgeving bieden langdurig en vrijwillig hulp aan zorgbehoevenden. Die zorg bestaat uit praktische ondersteuning en basiszorg, maar ook het bieden van een luisterend oor. Toch is er ook nog veel onbekende mantelzorg die een ruggensteun kan gebruiken.”

Om het engagement en de noden van die mantelzorgers beter in kaart te krijgen, organiseerde het OCMW een aantal ontmoetingsnamiddagen. Mantelzorgers konden er ervaringen uitwisselen en noden signaleren. Voorzitter De fauw: “In totaal kwamen 40 mantelzorgers opdagen. Ze waren vragende partij voor meer toegankelijke informatie en ondersteuning bij hun opdracht. Vanuit het OCMW en vanuit onze dienstencentra wilden we proactief inspelen op deze vraag.”

In samenwerking met  het sociale innovatiebureau iDrops werd “De Mantelfluisteraar” of het zogenaamde mantelzorgcafé een feit. “Mantelzorgers komen in DC Ter Leyen voortaan elke eerste donderdag van de maand bijeen. We voorzien een laagdrempelige activiteit als aanzet voor een ontspannende babbel, of voor een gesprek over thema’s die nauw verwant zijn aan mantelzorg”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: