Project “Voedselverlies” is opstap naar klimaatneutraal OCMW

geplaatst op dinsdag 29 augustus 2017

Vereniging Ruddersstove en het AZ Sint-Jan van het OCMW Brugge gaan hun schouders te zetten onder het project “Voedselverlies”. Op die manier wil het OCMW, net als de stad Brugge, op termijn uitgroeien tot een ‘klimaatneutrale’ organisatie. Het project werd vrijdag aan de pers voorgesteld.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Voedselverlies is een noodzakelijk kwaad. Binnen onze vereniging Ruddersstove en het AZ Sint-Jan stemmen we de aankoop van de ingrediënten vandaag al zo goed mogelijk af op verwachte bestellingen. Bij de consumptie van maaltijden aan huis monitoren we ook de overschotten om porties bij te sturen. Maar het verlies is onvermijdelijk, onder andere door wettelijke voedingsnormen.”

Via het project Voedselverlies gaat het OCMW, met de steun van consultancybureau FoodWin, voedselverlies nog meer preventief bestrijden. De fauw: “We moeten niet alleen curatief, maar ook preventief handelen. We willen de verliezen tot een minimum beperken en idealiter zelfs tot nul herleiden. Foodwin zal daarom een verkenningsronde organiseren in de centrale keukens van Ruddersstove. Dit moet ons helpen om nog meer voedseloverschotten te valoriseren.”

Binnenkort engageert vereniging Ruddersstove zich ook op een digitaal platform, dat vraag en aanbod binnen de sector van de voedseloverschotten op elkaar tracht af te stemmen. “Het zijn deze kleine stappen en de gerichte ondersteuning van de mensen van Foodwin die van de strijd tegen voedselverlies een erezaak maken. Zo bouwen we met het OCMW en haar verenigingen mee aan een klimaatneutrale stad tegen 2050”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: