Ontdek zorgcampus Ten Boomgaarde op 27 augustus

geplaatst op vrijdag 01 september 2017

Op 27 augustus 2017 kan het publiek een blik werpen achter de schermen van de vernieuwde zorgcampus Ten Boomgaarde. Het nieuwe OCMW-woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum Ten Boomgaarde in Sint-Michiels openen pas in oktober de deuren, maar deze maand is er dus al een opendeurdag gepland.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “In 2012 werden 38 gloednieuwe serviceflats opgeleverd op de site van Ten Boomgarde. Die infrastructuur wordt nu uitgebreid met een modern en functioneel WZC met plaats voor 112 zorgbehoevende bewoners. In het bijhorende dienstencentrum voorzien we een waaier van activiteiten, ook voor buurtbewoners.”

Alle voorzieningen op deze site zijn ontworpen op maat van de hulpbehoevende senior, in een hedendaagse architectuur. De gestripte structuur van het vorige, verouderde WZC bleef staan en werd volledig gerenoveerd. De aanpalende nieuwbouw beschikt over alle faciliteiten voor een kwalitatieve zorgverlening.

 

“Tijdens de opendeurdag van campus Ten Boomgaarde kan je een uitgebreide rondleiding volgen in het woonzorgcentrum en kennis maken met het aanbod van het toekomstig dienstencentrum”, gaat de voorzitter verder. “Er zijn ook tal van OCMW-informatiestanden voorzien en een jobstand. Want we zoeken nog steeds een aantal zorg- en verpleegkundigen die op korte termijn in onze WZC’s aan de slag kunnen.”

De zorgcampus Ten Boomgaarde in Sint-Michiels is een nieuwe stap in de brede dienstverlening die het OCMW aan de senioren en aan alle Bruggelingen wil bieden. “Binnenkort gaan ze hier in de meest optimale omstandigheden een ‘rustige’ oude dag tegemoet, of kunnen ze mensen ontmoeten bij een babbel, een maaltijd of een kop koffie. Wie meer info wenst over de campus kan zich wenden tot onze dienst zorgverlening, of tot de website en de Facebookpagina’s van het OCMW en de dienstencentra”, aldus nog voorzitter De fauw.


OPENDEURDAG ZORGCAMPUS TEN BOOMGAARDE

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 – 10:00u tot 17:00u

TER BEKE 27, 8200 SINT-MICHIELS (BRUGGE)

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

D'hauw Marinka

Ik ben een gelukkig mens, op 1 oktober mag ik aan de slag als gastvrouw/vlinderfunctie halftijds in de verschillende diensten centra. Dit nieuwe huis zal ook mijn thuis worden. Ik kijk er al naar uit.
Groeten
Marinka

geplaatst op woensdag 30 augustus 2017 om 19:48

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: