Nachtopvang doet warme oproep voor vrijwilligers

geplaatst op maandag 28 augustus 2017

OCMW-voorzitter Dirk De fauw logeerde voorbije nacht in de nachtopvang van Vereniging ’t Sas en OCMW Brugge, aan de Havenstraat. De opvang is op zoek naar extra vrijwilligers en kreeg alvast een duwtje in de rug van de voorzitter.

Dirk De fauw: “Met de nachtopvang die we hier organiseren, willen we de thuisloosheid van deze personen opheffen. We bieden het hele jaar door gratis opvang volgens het bed-bad-brood principe. De werking wordt verzorgd door 1 beroepskracht en 2 vrijwilligers. De vrijwilligers logeren hier ’s nachts en ondersteunen bezoekers bij hun aanmelding en bij elementaire zorg.”


De nachtopvang beschikt op dit moment over 10 bedden, die permanent bezet zijn. Bezoekers kunnen hun bed gratis reserveren, en moeten zich ’s avonds tussen 19u15 en 19u45 melden aan de Havenstraat. “Voor een goede werking van de nachtopvang is de inzet van vrijwilligers dus essentieel”, onderstreept de voorzitter. “Deze mensen zijn het toonbeeld van de solidariteit waar we als OCMW, samen met Vereniging ’t Sas en de andere partners, rotsvast in geloven. Net daarom hebben we, naast onze vertrouwde pool van 50 mensen, extra vrijwilligers nodig voor dit project. Wie sociaalvoelend is, een hart voor de meest kwetsbaren heeft en over een dosis gezond verstand en de nodige assertiviteit beschikt, verwelkomen we graag.

De vrijwilligers staan in de nachtopvang in voor het onthaal van de gebruikers, bieden een luisterend oor, waken ’s nachts over de gang van zaken en verzorgen het ontbijt. “Wie de ploeg graag ondersteunt, mag zich aanmelden bij de mensen van vereniging ’t Sas. Dat kan op 050/32.76.76 of nachtopvang@sasbrugge.be”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: