WK-zwemster Katrien De Laender in de bloemetjes gezet

geplaatst op vrijdag 15 september 2017

Donderdag is in het OCMW-woonzorgcentrum Ter Potterie WK-zwemster Katrien De Laender gehuldigd. De Laender werkt als zorgkundige voor het OCMW en behaalde vorige maand zilver op het wereldkampioenschap zwemmen in Boedapest.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “We zijn niet weinig trots op deze schitterende prestatie van onze medewerkster. Katrien zwom op 11 augustus 3 kilometer in open water, in een tijd van 46 minuten, 17 seconden en 7 honderdsten. Ze moest in barre weersomstandigheden slechts 1 concurrente laten voorgaan: het tijdsverschil bedroeg 4 seconden.”


Om Katriens overwinning in de verf te zetten, voorzag het OCMW een huldiging in WZC Ter Potterie. De Laender gaf present met haar medaille. Ook de moeder van de sportvrouw, die in het woonzorgcentrum verblijft,  genoot mee van de viering.

“De inzet en gedrevenheid van Katrien is ook in haar job een troef”, onderstreepte de voorzitter. “Ondanks een druk werkschema en wisselende uren traint ze gedisciplineerd en behaalt ze topresultaten. Tweewekelijks trekt ze met de bewoners van het WZC bovendien naar het zwembad in Maldegem, om hen te laten genieten van een rustige zwembeurt.”

Voorzitter De fauw onderstreepte dat De Laender met haar zwemprestatie, Brugge op de sportieve wereldkaart heeft gezet. “Toen Fred Deburghgraeve in 1996 goud scoorde in Atlanta en het wereldrecord op de 100 meter brak, stond de halve wereld erop te kijken. Katriens prestatie heeft niet de voorpagina van alle kranten gehaald, maar voor ons is ze een even grote topper. Daar nemen we onze hoed voor af.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Mestdagh hilde

Van harte proficiat aan katrien ,maar ook aan dhr dirk Defauw voor het mooie gebaar ????????????????????‍♀️????????‍♀️????????‍♀️????????‍♀️????????‍♀️

geplaatst op donderdag 07 september 2017 om 17:11

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: