DUDZELE ONVINDBAAR

geplaatst op dinsdag 12 september 2017

De voorbije weken was er nogal wat commotie rond de aanduiding op de nieuwe A11 autosnelweg. De discussie draaide rond de vraag of de aanduiding de vermelding “Zeebrugge” dan wel “Brugge Zeehaven” diende te zijn.
Ik stel vast dat komende uit de richting E 40 – Brugge (Sint-Andries – Sint-Michiels) aan het nieuwe knooppunt Blankenbergesteenweg zowel Zeebrugge als Lissewege aangeduid worden. Groot was mijn verbazing te moeten vaststellen dat elke verwijzing naar Dudzele verdwenen is.

Voor de beëindiging van de werken van de A11 was het duidelijk dat wie naar Dudzele wou rijden aan het kruispunt Blankenbergesteenweg diende af te rijden en via de rotonde naar de Pathoekeweg (ter hoogte van de brandweer ) werd geleid om zo de Herdersbrug te bereiken en de dorpskern van Dudzele. Het waren oranje omleidingsborden die de bestuurders op de juiste weg brachten. Na het voltooien van de werken zijn deze omleidingsborden verdwenen doch er is geen enkele aanduiding van Dudzele te vinden noch op de N31 – noch op de A11.

Dit zorgt voor bestuurders voor de grootste verwarring. Bestuurders met bestemming Dudzele volgen de A11, rijden over de nieuwe brug over het Boudewijnkanaal, zien rechts de dorpskern van Dudzele maar moeten tot aan de volgende afrit rijden om dan, voor wie de weg kent, zonder enige aanduiding op de Heistlaan te komen, rechtsomkeer te maken en via de Westkapellesteenweg terug naar Dudzele te rijden. Ook vrachtwagens rijden zich op deze manier klem en weten niet hoe zij Dudzele kunnen bereiken.

Het is dan ook de hoogste tijd dat AWV de signalisatie op de N31 en A11 grondig bekijkt zodat er duidelijkheid ontstaat waar moet afgereden worden om Dudzele te bereiken.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: