Hoeve Hangerijn viert 5de verjaardag

geplaatst op dinsdag 26 september 2017

Maandag 25 september vierde Hoeve Hangerijn haar vijfde verjaardag. Het stadsbestuur van Brugge droeg de exploitatie van de hoeve in 2015 over naar het OCMW. De site is intussen een begrip in de wijde omgeving geworden. Het sfeervolle verjaardagsfeest kon rekenen op een grote opkomst én uitzonderlijk goed najaarsweer.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Vijf jaar geleden opende het vorige stadsbestuur deze site, om er een bijzondere plek van te maken op maat van mensen met en zonder beperking. De toon werd van meet af aan gezet met een prachtige slogan: Kom maar gewoon zoals je bent. Hier kan iedereen zichzelf zijn, samen werken, beleven en ontspannen. De zorg voor mens, plant en dier staat op Hoeve Hangerijn centraal.”

De formule van de hoeve is een succes, zo blijkt. “Jaarlijks ontvangen we hier gemiddeld 1.000 mensen”, onderstreept voorzitter De fauw. “Het gaat om workshops, crea-activiteiten en ontmoetingen, telkens in een ongedwongen sfeer. Vandaag mag ik stellen dat Hoeve Hangerijn na 5 jaar keiharde inzet, een referentie geworden is voor de stad en de omgeving. Tientallen mensen engageren zich om het verhaal vorm te geven. Daardoor worden er vriendschappen voor het leven gesmeed en nieuwe contacten gelegd.”

De voorzitter maakte van de gelegenheid gebruik om alle medewerkers en vrijwilligers een eerbetoon te geven. Ze werden getrakteerd op een T-shirt met de slogan ‘Kom maar gewoon zoals je bent’ en op een hartverwarmend applaus. Tot slot kreeg ook de bezieler van Hoeve Hangerijn een eervolle vermelding. Voorzitter De fauw: “Patrick Moenaert koesterde ooit de droom om de verlaten ruïne die hier stond, tot iets unieks uit te bouwen. Zijn aanzet was de vonk die ons enthousiasme heeft doen oplaaien. Zijn droom is ook de onze geworden. We klinken erop en bouwen in de toekomst verder aan dit wondermooie hoofdstuk.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: