Fietsers verwend op campus Molenerf

geplaatst op zondag 17 september 2017

Op 19 september 2017 stond de fiets centraal op campus Molenerf. Het OCMW van Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen en Revalidatie- en Hoorcentrum Spermalie organiseerden een verwenmoment voor fietsers.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Deze actie kadert in de Week van de Mobiliteit. Dagelijks zijn er honderden personeelsleden aan de slag op campus Molenerf. Voor het OCMW zijn er dat 400, voor het CAW 112, voor Spermalie 85. Een groot deel van hen gebruikt de fiets dagelijks om naar het werk te komen, of combineert een fietstraject met de auto of het openbaar vervoer.”

Om de fietsers te belonen voor hun sportiviteit en hen voor te bereiden op het frissere najaar, zetten de 3 organisaties van campus Molenerf een bijzonder ‘gesmaakt’ verwenmoment op poten. Van 7:30u tot 13:00u konden fietsende werknemers langsgaan aan de hoofdzetel van het OCMW voor gratis fietsmarkering, een nazicht of klein onderhoud en een klein extraatje.

De fauw: “We hebben uiteindelijk 42 fietsen laten merken. 44 fietsen kregen een nazicht: kettingen werden gesmeerd, banden opgepompt en remmen nagezien. Het zijn kleine maar belangrijke ingrepen voor wie dagelijks gebruik maakt van de fiets.”

Naast het technische luik bood het verwenmoment ook een gadget aan alle deelnemers. “De fietsers kregen een fluohesje, een set fietslichtjes én een lekkere appel cadeau. Zo gaan onze medewerkers goed zichtbaar de weg op en dragen we ons steentje bij aan veiliger woon-werkverkeer. De appel zorgt voor de vitamines om dat traject elke dag met voldoende energie af te leggen”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: