OCMW Brugge houdt tweede ‘Clean Day’

geplaatst op woensdag 04 oktober 2017

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseerde het OCMW van Brugge een tweede editie van Clean Day. De hoofdzetel, Hoogstraat 9 en tal van andere contactpunten sloten voor één dag de deuren in het kader van een grondige administratieve opruiming.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Naast het opruimen en verwijderen van papier en oud materiaal, lag het accent dit jaar op een digitale opruiming. Door het intensieve mailverkeer en bestanden en foto’s die medewerkers maken, stockeren én versturen in het kader van hun werk, raken de schijven behoorlijk vol. Tijdens de Clean Day maakten we er een erezaak van om overbodige kopieën en bestanden, zoveel mogelijk te wissen.”

Foto’s nemen de grootste hap ruimte in, bevestigt voorzitter De fauw. “Door digitale fotografie is ons fotoarchief de voorbije jaren aanzienlijk in volume toegenomen. Maar lang niet alles hoeft bewaard te worden: we kiezen voor een goeie selectie in een apart consulteerbaar fotoarchief, waardoor er weer schijfruimte vrijkomt. Daarnaast sporen we de medewerkers ook aan om andere bestanden op te schonen én de mailbox aan een grondige opruiming te onderwerpen. Mails die al jaren opgeslagen worden of in de prullenbak zijn blijven hangen zonder dat iemand zo volledig wist: het neemt onnodige ruimte in beslag. Na de Clean Day moeten we daar deels van verlost zijn.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: