OCMW-vereniging WOK viert twintig jaar arbeidszorg

geplaatst op woensdag 25 oktober 2017

Op vrijdag 6 oktober heeft vereniging WOK van het OCMW haar twintigste verjaardag gevierd. Dat gebeurde met een kleurrijk feest op de WOK-site aan de Oude Oostendsesteenweg.

 

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “WOK mag trots zijn op wat ze met hun team hebben gerealiseerd in de voorbije twee decennia. Ze investeren in arbeidszorg met een geëngageerde doelstelling en een brede waaier van opdrachten. Dankzij WOK kunnen wekelijks zo’n 80 personen zinvolle arbeid op maat uitvoeren. Ze krijgen daarvoor ondersteuning van een 13-koppige begeleiding. Deze arbeidsvorm is maatschappelijk zinvol en helend voor wie om verschillende redenen niet (meer) op de arbeidsmarkt terecht kan.”

 

In Brugge staat WOK ook in voor ‘groepsgroen’: ze nemen het onderhoud van grote groenpartijen, zoals de tuinen van het OCMW, voor hun rekening. “Maar er is meer”, zegt voorzitter De fauw. “WOK betekent ook: klussen en tuinonderhoud voor 400 klanten in heel Brugge. Er is bovendien een atelier waar mailingopdrachten worden uitgevoerd, dozen geplakt en boeken geplastificeerd. Deze mensen leveren op eigen tempo uitstekend werk, ten gunste van de samenleving. We spreken dus niet alleen over zinvolle arbeid, maar even goed over een traject dat mensen terug ‘zin in werk’ geeft.”

 

In 2003, zes jaar na de start, werd WOK een OCMW-vereniging. Sinds die dag zijn het aanbod aan activiteiten en het begeleidend personeel bij WOK alleen maar uitgebreid. “Vorig jaar kregen 130 personen begeleiding van WOK: het maakt van hen het grootste arbeidszorgcentrum in West-Vlaanderen. Daar mogen we fier op zijn, net als op het feit dat het OCMW van Brugge en de stad deze werking met minimale Vlaamse of federale subsidies realiseren. We hopen dat we dit werk op hetzelfde elan kunnen verderzetten in de toekomst, ongeacht de druk op de schouders van de sociale economie”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: