Energieplatform dringt warmteverlies in Brugse huizen terug

geplaatst op donderdag 12 oktober 2017

Gisteren is het Energieplatform Brugge voorgesteld aan pers en publiek. Via de link  www.energieplatform.brugge.be kunnen Bruggelingen voortaan zelf een thermografische foto van hun woning raadplegen. Op die manier krijgen ze ook een overzicht van mogelijke energiebesparende ingrepen.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het initiatief wordt gedragen door OCMW-vereniging De Schakelaar en de stad Brugge en kadert in het Europese project See-to-Do. Vlaanderen en Nederland slaan langs deze weg de handen in elkaar om werk te maken van energiezuinig wonen. Bruggelingen krijgen zicht op het warmteverlies in hun woning en we motiveren hen om energiebesparende maatregelen te nemen: doen door te zien, dus.”

De thermografische foto’s zijn een belangrijke leidraad, onderstreept de voorzitter. “De kleurcodes op de beelden variëren van blauw (weinig warmteverlies) over groen en geel tot rood (veel warmteverlies). Mensen kunnen het verlies terugdringen door met een simpele muisklik Vereniging De Schakelaar te contacteren voor een afspraak. In overleg met onze medewerkers bepalen ze welke ingrepen ze willen uitvoeren. Het kan voor eigenaars én verhuurders. Ze krijgen ondersteuning gedurende het hele proces, vanaf de keuze van de aannemer tot het invullen van de subsidieaanvragen.”

Advies en technische knowhow ter beschikking stellen van de energiebewuste Bruggeling: ook daar het nieuwe energieplatform om. “Het milieu en de klimaatverandering vormen de grootste uitdaging voor de komende decennia. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ook volgende generaties goed en graag in Brugge kunnen blijven wonen. Bij voorkeur is dat een energiezuinige én klimaatneutrale stad. Met dit platform zetten we alvast een stap in de goede richting”, aldus nog voorzitter De fauw.

Meer info via:
energiesnoeiers@deschakelaar.be  of 050 47 55 13.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: