Winnaar Great Bruges Marathon gehuldigd

geplaatst op woensdag 18 oktober 2017

Zondag vond de eerste editie van de Great Bruges Marathon plaats. Deelnemers uit 43 landen meldden zich aan de start in het historisch centrum van Brugge, onder wie 800 Bruggelingen. Ook de winnaar was een Bruggeling: Alexander Diaz Rodriguez, werkbegeleider bij OCMW-vereniging De Schakelaar.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “We zijn niet weinig trots op de prestatie van Alexander. Hij kreeg het startnummer 1 en eindigde ook als eerste, met 7 minuten voorsprong op de tweede deelnemer. Hij liep aan een gemiddelde snelheid van 17,5 km per en kon de afstand van 42 km in 2u25 overbruggen. Ik doe mijn hoed af voor zo’n prestatie.”

Ook de bevoorrading door vrienden en collega’s blijven bij, bevestigt de voorzitter. “Op de afgesproken punten bezorgden ze Alexander wat hij nodig had, moedigden ze hem aan of fietsten ze zelfs met hem mee. Dat is het welkome duwtje in de rug tijdens elke duursport.”

Alexander Diaz Rodriguez ontving voor zijn prestatie een boeket bloemen en een cadeaubon. Voorzitter De fauw gaf hem en alle collega’s tot slot een pluim voor hun dagelijkse inzet. “Het werk van alle mensen van vereniging De Schakelaar drukt de energiefactuur van mensen en van kwetsbare gezinnen. Ze kiezen ook voor zonnepanelen en groene energie, of isoleren bewust hun dak met de hulp van onze vereniging. Ook dat verdient een applaus.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: